Ima tome već nekoliko tjedana otkad smo po društvenim mrežama popularnih restorana, slastičarnica i pekarnica počeli viđati deserte inspirirane tiramisuom, talijanskim klasikom koji ni sami baš nikad ne odbijamo. Kombinacija kave, čokolade i lagane kreme, čini se, recept je za uspjeh čak i kada se ova popularna slastica priprema u ne tako tipičnim formama. Isprobali smo tako nedavno novi tiramisu maritozzi iz Noel Bread&Delija, a naišli smo i na primamljive tiramisu kocke iz male zagrebačke slastičarnice te neobičan tiramisu kolač iz poznatog restorana. Sve detalje potražite u nastavku.
KAKO NAPRAVITI TIRAMISU KOD KUĆE
NAJPOPULARNIJA PECIVA U GRADU
Veliku popularnost stekli su maritozzi pecivima s rogačem i narančom, a nedavno su izbacili novi okus u kojem spajaju kavu, čokoladu i laganu kremu. Ekipa iz Noel Bread & Delija ljubitelje ove talijanske poslastice još je jednom uspjela oduševiti spojem okusa i kombinacijom uzbudljivih tekstura. Ova slastica zbilja ima sve, meko brioche pecivo, nježnu kremu i hrskave komadiće kakaa koji na lijep način zaokružuju cijelu stvar.
Baš kao i varijanta s narančom i rogačem, cijena maritozzi slastice inspirirane tiramisuom iznosi 3,80 eura i za sada se kupiti može samo u Noel Bread&Deliju, na adresi Ulica popa Dukljanina 1, ulaz do samog restorana Noel. Sve detalje pročitajte ovdje.
TIRAMISU KOCKA S MALOG KIOSKA NA VLAŠKOJ
Zaželite li se okusa tiramisua, ali u malo praktičnijoj formi, koju vrlo lako možete prenijeti s jedne adrese na drugu, razmislite o odlasku u zagrebačku Vlašku ulicu, gdje vas na broju 121 čeka vitrina sa slasticama iz male Špatula radionice. Iza svega stoji slastičar Luka Sopta, poznat po jednostavnim kombinacijama upakiranim u okusom bogate slastice. Njegova mousse kocka dobra je opcija za ljubitelje čokolade, doughnuts za ljubitelje malo drugačijeg prženog peciva, a tiramisu će se posebno svidjeti onima koji ispred svega uvijek najradije biraju slastice s dodatkom kave. Više informacija potražite na Instagram profilu Špatula pastry.
TIRAMISU KAKAV JOŠ NISTE VIDJELI
Želite li se, pak, zbilja počastiti, razmislite o odlasku na kolač u zagrebački restoran Dubravkin put. U svojoj varijanti spajaju mascarpone, vaniliju, karamel i čokoladu, a s ozbirom na to da je slastičar Robert Bašić pravi majstor kada su u pitanju okusi, ali i izgled slastica, možete računati na to da ćete ovdje na tanjuru dobiti pravo umjetničko djelo. Ipak, budući da je u pitanju vrhunski restoranski desert, cijena je nešto viša te ćete tiramisu ovdje platiti 9,50 eura. Više informacija potražite na službenoj stranici ili Instagram profilu restorana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....