Nezaobilazna mjesta

Uz dobro craft pivo, na ovim adresama jede se dobar gablec, roštilj, slasni burgeri i piletina

Gdje u Zagrebu popiti dobro pivo, a uz to i pojesti kakav slasni zalogaj? Ovo su naše omiljene pivnice

Vikend je ovog tjedna došao nešto ranije pa smo se odmah bacili na dogovor za piće i druženje s ekipom. Budući da volimo dobro craft pivo, imamo svoje favorite kada su u pitanju kafići koji ih nude, ali ponekad uz pivo volimo prigriznuti i kakav burger, konkretno jelo ili tek grickalicu. Upravo zato, odlučili smo napraviti listu naših omiljenih pivnica koje, osim dobrog piva, nude i slasne zalogaje. Na nekim od ovih adresa možete pojesti gablec, dok se na drugima možete počastiti slasnim roštiljem. Koju god opciju odabrali, malo ili veliko točeno obavezan je dodatak svakom tanjuru, a na ovim mjestima, vjerujemo, rado će vam savjetovati i što se najbolje slaže uz odabrano jelo.

ZA ONE ŽELJNE KLASIKA, ROŠTILJA I DOBROG PIVA

Među najcjenjenije pivnice među pivopijama u gradu svakako svrstavamo Mlinaricu. Lokal smješten u ulici Matije Jandrića 36 mjesto je gdje se često svraća na gablec uz dobro craft pivo, ali i na ozbiljniji ručak ili večeru za one posebno gladne. U Mlinarici rade svoje pivo, a od hrane nude dnevna jela poput graha s kobasicama, gulaša, paprikaša, rižota i tjestenine te roštilj. Cijene su ovdje prilično poštene, a sve možete provjeriti na njihovom Facebooku i službenoj stranici.

image
Tomislav Kristo/Cropix
image
Tomislav Kristo/Cropix

NA PIVO I SLASNE ZALOGAJE VAN CENTRA

Najljepše uređen lokal gdje pijemo dobro pivo i jedemo istu takvu hranu je The Garden Brewery pivnica. Budući da je smještena na Slavonskoj aveniji, do tamo će vam ipak trebati nešto više vremena, ali jednom kada uđete u moderno uređen prostor ili zakoračite na terasu shvatit ćete da se put itekako isplatio. Osim odličnog piva istoimene pivovare, ovdje se nude i Submarine burgeri, a u sklopu projekta Full Circle, naručiti možete i prženu piletinu s potpisom Marka Palfija na nekoliko načina. Više informacija potražite na njihovoj službenoj stranici.

image
Neja Markicevic/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix

PIVO I BURGER NA OPATOVINI

Jedna od omiljenih adresa s bogatom ponudom piva i hrane mnogih ljubitelja craftica je i Craft Room. Osim simpatičnog uređenja, terase ispred, ali i skrivene terase na katu kafića, ovdje posebno cijenimo i odnos osoblja prema gostima. Naime, iako se osoblje s godinama mijenjalo, baš uvijek na svaki naš upit imali su ljubazan odgovor i nikada im nije teško preporučiti pivo koje će biti po samo vašem guštu. Uz pivo, ovdje nude i klasičnu hranu kakva se obično poslužuje u pubovima, poput slasnih burgera, sendviča, prženog luka i krumpirića, a tu je i poneki mali zalogaj za one koji nisu pretjerano gladni, ali bi nešto ipak mogli prigristi. Craft Room nalazi se na adresi Opatovina 35.

image
Craft Room Facebook

GABLEC ILI ROŠTILJ?

Ako, pak, tražite mjesto na koje ćete svratiti nakon posla ili usred užurbanog radnog dana, razmislite o Fakinu. Ovdje uz pivo možete naručiti kompletan gablec koji često uključuje jela kao što su pohana piletina i rizi-bizi, varivo s povrćem s noklicama, svinjske odreske, pureće medaljone i pržene lignje. Ukratko, sva ona slasna jela kojih se s vremena na vrijeme zaželite, ovdje možete naručiti po cijeni od 6,30 eura i uz to, sve zaliti pivom Medvedgrad pivovare. Fakin se nalazi u ulici Grada Vukovara, na kućnom broju 6.

A kad smo već kod Medvedgrada, ne možemo ne spomenuti i njihov pub Mali Medo na zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici. Ovdje dođite gladni jer čekaju vas specijaliteti s grilla, sočni burgeri i druga, zasitna hrana koja se dobro slaže uz čašu hladnog piva.

image
Facebook Mali Medo

Osim u Fakinu i na Tkalčićevoj, Medvedgrad ima još nekoliko poslovnica od kojih smo najčešće posjećivali onu smještenu na adresi Ilica 49, gdje također nude hranu (njihove čvarkuše su odlične), a u njoj možete uživati i na velikoj, prostranoj terasi. Vrijedi spomenuti i lokal na Samoborskoj gdje uživati možete u jelima s roštilja.

image
Vedran Peteh/Cropix

NA PIVO NA MAKSIMIR

Nađete li se u blizini Maksimira, svakako razmislite o posjeti pivnici Bir. Osim što su posebni po tome što pivo rade sami pa tako ovdje možete popiti njihov lager, IPA-u, tamni lager ili amber, a nude čak i Bir radler s limunom, posebno se ponose i odabranim jelima. Primjerice, veliki su hit njihovi chorizo kroketi, burgeri, a nude i slatke zalogaje kao što su cheesecake, lava kolač te baklava sa sladoledom. U Biru smo bili u nekoliko navrata i svakog puta hrana je bila korektna, zasitna, a cijene prilično poštene. Dobro je spomenuti i kako se u sklopu pivnice nalazi i terasa pa je ovo mjesto dobar odabir za ručak i pivo za vrijeme toplijih dana. Craft pivovara & pivnica Bir nalazi se na adresi Harambašićeva ulica 31.

image
Vedran Peteh/Cropix
image
Vedran Peteh/Cropix
image
Vedran Peteh/Cropix

REBARCA, SENDVIČI I PIVO

Jedno od posebno popularnih pivskih mjesta u gradi je i Pivana, smještena na adresi Ilica 222. Ovdje se toči Grif pivo, a osim toga, nude se i zalogaji kao što su slasna rebarca, sendviči, bečki odrezak i pokoji desert kao što je pita od jabuka. Nude i gablece, a tjednu ponudu možete provjeriti na njihovoj Facebook stranici.

image
Press
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:41