Kvartovska pizza

U popularnoj pizzeriji u centru grada i dalje peku odlične pizze, ali jedna nas je stvar ovdje posebno ugodno iznenadila

U Pizzeriji Park, u zagrebačkoj Martićevoj ulici, pojest ćete odličnu pizzu, a posebno bi vam se mogla svidjeti i usluga

Proteklog smo se vikenda zaputili u Pizzeriju Park, smještenu u užurbanoj Martićevoj ulici, kako bismo provjerili drži li i dalje onu privlačnost kojom nas je osvojila prije pet godina. Pizzeriju smo prvi put posjetili nedugo nakon njezina otvorenja 2019. godine, pa smo sada, nakon nekoliko godina, odlučili vidjeti održava li još uvijek status jedne od omiljenih zagrebačkih pizzerija. Stol smo, naravno, rezervirali unaprijed – što se pokazalo izvrsnom odlukom, jer je prostor, čim smo zakoračili unutra, bio dupkom pun. Ambijent je još uvijek raskošno dekoriran u prazničkom raspoloženju i uspješno spaja toplinu zime s urbanim štihom.

image
Privatna Arhiva

Nakon kratkog čekanja, konobari su nas smjestili za stol, a mi smo se odmah okrenuli detaljnoj ponudi pića. Uzeli smo limunadu i sjajno točeno nitro stout pivo iz Zmajske pivovare, bogato notama čokolade i kave. Pohvalu zaslužuje i vinska lista s 13 butelja, ravnomjerno raspoređenih na bijela i crna vina, uz jedno pjenušavo. I sva se vina, što je rijetkost, mogu naručiti i na čaše.

image
Privatna Arhiva

Glavni se meni sastoji od tri kategorije: pizza, focaccia i nekoliko salata. Među dvadesetak pizza, cijene variraju od 9 eura za klasičnu Margaritu do 14,50 eura za skuplje gurmanske varijante. Za početak smo odlučili kušati Crvenu Focacciu s rajčicama San Marzano D.O.P., češnjakom u maslinovom ulju i aromatičnim začinskim biljem, kako bismo provjerili kakvo je tijesto. Focaccia je, usprkos gužvi, stigla za otprilike 15 minuta i izvrsno nas je uvela u ručak. Tijesto je bilo sočno, prozračno i podsjećalo na napuljski stil pizze, dok su bogati umak od San Marzano rajčice i odmjereno začinsko bilje cijelu priču podigli na višu razinu.

image
Privatna Arhiva

Prva pizza koju smo naručili s "gurmanskog dijela" jelovnika bila je "Medvednica" – vegetarijanska opcija na bazi ricotte, s gljivama, tikvicama i vrlo svježim, aromatičnim pestom. Čar ovoj pizzi također donose sušene cherry rajčice, koje su svojom slatkoćom i teksturom dale dodatnu živost svakom zalogaju. Ova je pizza zaista jedna od ukusnijih vegetarijanskih pizza koje smo do sada kušali u Zagrebu.

image
Privatna Arhiva

Druga pizza, "Paklenica", dolazi s bivoljom mozzarellom intenzivna okusa, listićima Grana Padano sira, pršutom, datuljama, cherry rajčicama, pikantnom paprikom i ljubičastim radičem. Ideja je vrlo kreativna, a dodatak datulja dalo je laganu, slatkastu notu koja se sjajno uklopila. Ipak, pizza se doimala pomalo prenatrpanom, osobito radičem. Budući da nije bio mariniran, ostavio je dojam da je tek nasumično dodan, što je djelomice narušilo sklad okusa.

image
Privatna Arhiva

Uz pizze u Parku služe i Volim ljuto umake za one koji vole dodatnu dozu žestine, a na stolu se nalazi i fino maslinovo ulje, idealno za umakanje korica. Ipak, ono što nas je najviše osvojilo bila je usluga. Od trenutka kada smo ušli, osoblje je bilo srdačno i trudilo se da nam udovolji, a istovremeno je sve teklo brzo i učinkovito. Takva kombinacija profesionalnosti i iskrene topline rijetko se susreće i doista vam daje osjećaj da ste poseban gost.

image
Privatna Arhiva

Na koncu možemo potvrditi da Pizzeria Park zadržava visoku razinu zbog koje smo je i prije pet godina svrstali među omiljene gradske adrese za pizzu. Unatoč pokojem sitnijem prigovoru, kvaliteta namirnica i gostoljubivost ostavljaju dojam koji se pamti. Bez sumnje, rado ćemo im se vratiti i prvom prilikom isprobati još neke od njihovih domišljatih kombinacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. siječanj 2025 22:39