Zagrebačka gastronomska scena u 2025. donosi pravo osvježenje za ljubitelje pekarskih proizvoda, slastica i ostalih jela. Inspirirani modernim trendovima, ali i već dugo omiljenim okusima, ove tri lokacije izbacile su nove proizvode koji oduševljavaju nepca. Od primamljivih kombinacija sastojaka, pa sve do slastica s neočekivanim okusima, ponuda u Zagrebu nikada nije bila primamljivija.
NOVI HIT U CRNOJ OVCI: SLADOLED OD MATCHE!
Popularna Crna Ovca u Martićevoj ulici iznenadila je ljubitelje sladoleda novim okusom – sladoledom od matche! Matcha, poznata po svojoj specifičnoj, blago gorkoj noti, već dugo osvaja Zagrepčane. Nije teško razumjeti zašto – njezin osvježavajući i jedinstveni okus savršeno se uklapa u kremasti sladoled, stvarajući idealan spoj za one koji vole nešto drugačije, a nije bitno ni što je vani još uvijek debeli minus. Ako ste već obožavatelj matche, ovaj sladoled je nezaobilazan, a ako tek otkrivate ovaj popularni zeleni prah – bolji način za početak teško je zamisliti. Mi jedva čekamo probati, a vi?
NOVITET IZ BOOGIE LABA: PAIN AU CHOCO&CAFFE
Boogie Lab ponovno je pogodio u sridu s novim proizvodom koji osvaja srca i nepca – Pain au choco&caffe. Ova slastica savršen je spoj jutarnje kave i čokoladnog užitka, zamotan u slojevito, hrskavo tijesto.
Punjen mliječnom čokoladom, kremom od kave i pralinom od lješnjaka, premazan karamelom i posut komadićima kakao nibsa, ovaj kroasan nije samo običan doručak, već prava mala poslastica. Idealan je za one koji traže kombinaciju intenzivnih okusa i raskošne teksture.
BEŠTIJIN ZIMSKI HIT: RAGU OD GLJIVA S DOMAĆIM NJOKIMA
Bistro Beštija ove zime kao zvijezdu jelovnika ima ragu od gljiva s domaćim njokima. Kombinacija kremastog ragu umaka, najmekših njoka, crnog češnjaka i pecorina čini ovo jelo pravim zimskim comfort foodom.
Iako je jelo u ponudi još od kraja prošle godine, čini se kao savršen izbor za ulazak u novu godinu! Ljubitelji bogatih i aromatičnih okusa zasigurno će uživati u svakom zalogaju ove delicije koja spaja tradiciju s modernim pristupom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....