RADIONICA DAVIDA ASHERA

Svjetski autoritet u području izrade prirodnih sireva dolazi u Zagreb kako bi otkrio tajne tradicionalne proizvodnje

Kroz petodnevnu radionicu u restoranu Nav, a uz asistenciju Tvrtka Šakote, sudionike će naučiti kako se radi mozzarella, ricotta, camembert...

David Asher, najveći svjetski autoritet u području izrade prirodnih sireva, dolazi u Zagreb oživjeti starinske vještine pripravljanja sira! Nekadašnji farmer i pastir s kanadske zapadne obale sada putuje svijetom, dijeleći svoje znanje o vrlo starom, ali istovremeno i novom pristupu proizvodnji sira.

Tako David pomaže sirarima diljem svijeta da ponovno usvoje tradicionalne metode proizvodnje sira te naglašava važnost uloge malih proizvođača i tradicionalne proizvodnje hrane u suvremenom svijetu. Svoju misiju širi i putem društvene mreže Instagram, dijeleći savjete iz vlastitog iskustva, ali i iz tradicionalnih načina proizvodnje sira.

Autor "Milk into cheese" (Mlijeko u sir) i poznate knjige "The Art of Natural Cheesemaking" (Umijeće spravljanja prirodnog sira) kroz petodnevnu radionicu u zagrebačkom restoranu Nav, a uz asistenciju jednog od naših najpoznatijih chefova - Tvrtka Šakote, sudionike će naučiti kako se rade neki od sireva, kao što su mozzarella, ricotta, camembert..., a sve to uz upotrebu prirodnih startera.

Radionica će se održati od 14. do 18. studenog od 9 do 16 sati, a zbog ograničenog broja polaznika, pretprijave su obavezne i mogu se izvršiti nae-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Iz Nava naglašavaju kako je radionica organizirana u suradnji sa Salom na Dolcu, Cogito Coffee Roasters i Tvrtkom Šakotom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 07:02