Dvije godine zaredom kućica Ođe, ođe bila je totalni hit zagrebačkog Adventa, ponajviše zbog ribljih i fritula s maslinama za koje se stajalo u dugačkim redovima. Onda su shvatili da ima tu nešto više od jednokratnog interesa posjetitelja pa su odlučili otići korak dalje. Danas su idejni začetnici, Romano Nikolić i Pavla Miličić, vlasnici malog, simpatičnog bistroa na zagrebačkoj trešnjevačkoj tržnici gdje, među ostalim, nude baš te svoje toliko slavne fritule.
Ođe, ođe je tako u vrlo kratkom roku zarobio srca posjetitelja jedne od najpopularnijih tržnica u gradu i slasni zalogaji još su jednom postali glavna tema razgovora, kako među prodavačima za klupama tako i među gostima koji upravo zahvaljujući ovoj ekipi i njihovim fritulama sada, umjesto supermarketa, obilaze plac, kupuju bolje i pametnije. Dakle, dva u jedan.
Uostalom, na primjeru Dolca i redova koji se stvaraju ispred tamošnjih lokala već smo se uvjerili da tržnicama ovakva mjesta baš nedostaju, pa nas posebno veseli što odsad imamo gdje pojesti i popiti čašu vina nakon što obavimo nabavu vikendom. Ođe, ođe na Trešnjevci nam je, dakle, totalni hit!
Fritule s maslinama
Trebat će vama:
200 g glatkog brašna
100 g oštrog brašna
2,5 dl jogurta
1 prašak za pecivo
2 jaja
rakija od ruže (rozulin)
1 dl mineralne
velika žlica ricotte ili sirnog namaza
sol i papar
100 g nasjeckanih crnih i zelenih maslina
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke. Zagrijte ulje. Napravite kuglice s dvije žlice umočene u ulje i pržite na 170 stupnjeva nekoliko minuta dok ne poprime zlatnožutu boju. Poslužite uz čašu vina, najbolje pošipa, grka, malvazije...
U novom broju magazina, koji je sada na kioscima, pozabavili smo se fermentacijom, ali i brojnim drugim temama. Prepun je recepata, dobrih priča, savjeta i preporuka. Također, magazin Dobra hrana od sada dostupan i putem Hanza Media webshopa. Jednostavno, brzo i praktično, naručite svoj omiljeni magazin i preuzmite u odabranom paketomatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....