IZDVOJILI SMO FAVORITE

Štrukli ili francuski specijalitet? Ljetna gastro druženja na Dolcu traju još dva petka, ovo nemojte propustiti isprobati

Prije nego ekipa iz Place Marketa ode na zasluženi godišnji, na Dolcu će svoje improvizirane kuhinje postaviti još samo dva puta - ovog i idućeg petka

Place Market, jedan od najboljih gastro festivala kod nas, još samo dva petka ovog ljeta održava se na zagrebačkoj tržnici Dolac, a potom ugostitelji odlaze na zasluženu stanku. Ako još niste bili, sada je svakako prilika da druženje s ekipom nakon napornog radnog tjedna dogovorite upravo u centru grada, na omiljenoj zagrebačkoj tržnici, pa isprobate što to ekipe iz poznatih zagrebačkih restorana nude.

image
Press

Ovog petka na Dolcu tako će se moći isprobati Ferdinand knedle, jednostavni zalogaji ekipe iz trattoria Gola s Trešnjevke, kuhat će i ekipa iz Thai Thai-a, zatim iz Vinkla, bit će tu i chef Vedran Stojanac, a svoje tjestenine u kolutu sira pripremat će i kuhari iz restorana Al Dente. Ovog petka moći ćete isprobati i kako to kuha ekipa iz Noela, Francuskih delicija, Asuke, Darling and Shegrts i počastiti se mesnim delicijama na štandu Meat the King. Bit će tu i ekipa iz RougeMarina koja priprema skradinski rižoto koji svi vole, a ovog petka premijerno će se pojaviti i ekipe iz Falafel etc. i Dante tapas and more, dok je za slastice i dalje zadužena ekipa iz Amelie.

KAD STE VEĆ TU, OVO NEMOJTE PRESKOČITI.

Na jednom od prošlih izdanja Place Marketa isprobali smo štrukle na način kako ih rade u Noelu i prilično su nam se svidjeli. Dolaze u obliku nalik malim raviolima, dobro su punjeni sirom, blago slatkasti i idealni za dijeljenje i za pojesti onako, usput, uz čašu Piene ili drugog pića koje se na Place Marketu nudi. Kod ekipe iz Noela isprobali smo i njihov beignet s gljivama, koji će se posebno svidjeti ljubiteljima pržene, slasne hrane. Nama je, dakle, bio baš dobar.

image
Place Market Instagram

PRAVI FRANCUSKI SPECIJALITET

Svojevremeno smo isprobali i što se to nudi na klupi ekipe iz Francuskih delicija pa se tako počastili njihovim sendvičem sa raclette sirom, šunkom, krumpirom i krastavcima. Iako se kombinacija na prvu može učiniti pomalo neobičnom, sve dobro funkcionira i zasitno je pa nakon ovog vjerojatno nećete trebati naručiti ništa drugo. Ako ipak poželite, kod ekipe iz Francuskih delicija čekaju vas i platice s mesnim i sirnim delicijama, stvorene za dijeljenje uz čašu vina.

image
Place Market Instagram

JOŠ NEKOLIKO FAVORITA

Isprobali smo i gyoze sa štanda Asuka i one sa svinjetinom bile su nam odlično začinjene, a svidjeli su nam se i prženi štrukli ekipe iz Darlings&Shegrts. Uz pivo, grickalica koju je zbilja teško prestati jesti.

image
Place Market Instagram

Također, iako se ekipa iz Falafel etc. prvi put pojavljuje na Place Marketu, njihove smo falafel sendviče i salate do sada jeli u nekoliko navrata i uvijek su bili konkretni, sočni i ukusni, pa vjerujemo da, ako ste u potrazi za bezmesnom opcijom, s njihovom klupom ne možete pogriješiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 09:04