0D 15 DO 60 EURA PO OSOBI

Poklon bon odličan je rođendanski dar za gurmane, provjerili smo što se nudi na 5 poznatih zagrebačkih adresa

Bon birate prema ukusu onoga kome ga poklanjate, a vjerujemo kako bi važan faktor mogao biti i cijena, evo što se nudi

U potrazi za dobrim rođendanskim poklonom za prijatelje gurmane, nedavno nam je na pamet pala ideja o poklon bonu u kakvom dobrom restoranu. Budući da se na internetu može pronaći zbilja malo informacija o ponudi poklon bonova u zagrebačkim restoranima, odabrali smo pet različitih, novijih ili provjereno dobrih, koji su nam se činili dobrom idejom i odlučili saznati više informacija.

Na našem popisu našli su se Sopal, Zinfandel‘s hotela Esplanade, SOI, Tekka i Matsu, koje smo kontaktirali i u roku od jednog dana dobili povratne informacije. U nastavku donosimo detalje pa, u slučaju da i vaši prijatelji posjeduju već gotovo sve i odabir poklona za njih zbilja je težak ili, pak, samo želite pokloniti lijepo iskustvo umjesto stvari, spremite ovaj popis na sigurno i iskoristite ga kada za to dođe vrijeme. Vjerujemo da će vam prijatelji, obitelj ili netko treći, koga planirate iznenaditi brunchem, ručkom ili večerom, biti itekako zahvalni.

Osim pobrojanih, kratkim pretraživanjem interneta došli smo do informacija da poklon bonove nude i restorani Ill Secondo, Dubravkin put, Nav i Korak. Poklon bon za večeru u restoranu Noel možete kupiti čak i putem dostavnog servisa Wolt. Cijena za večeru je 195 eura, a za večeru uz sparivanje s vinima 325 eura.

TRI AZIJSKA RESTORANA

Najbrži odgovor na upit o poklon bonu dobili smo iz restorana Tekka, i to u roku 30-ak minuta. Ovaj restoran, smješten na zagrebačkoj Radničkoj ulici, uvijek je dobar odabir za ljubitelje sushija i japanske kuhinje. Naš favorit u Tekki svakako je fantastičan tuna tartar s kozjim sirom, koji ovdje nikada ne preskačemo, a nude i različite salate, gyoze, spring rolice, tempuru, wokove i jela s hobotnicom, pačjim prsima, lososom, piletinom, biftekom i drugo. Na upit o cijeni večere za dvije osobi, odgovorili su nam da nude poklon bonove u iznosu od 100 eura te kako za više informacija svakako kontaktiramo restoran. Želite li unaprijed provjeriti njihovu ponudu, svakako posjetite Tekkinu službenu stranicu.

image
Marko Miščević/Cropix
image
Privatna Arhiva/

Nešto pristupačnija i među zagrebačkom publikom izrazito popularna adresa, gdje se također nude azijska jela, je i SOI Fusion bar. Nalazi se na adresi Ilica 50 i poklon bon ovdje bit će odličan odabir za one koji vole pojesti dobar ramen, gyoze, bunse, katsu piletinu, noodlese, pad thai, kung pao ili poke zdjelu. Iz SOI Fusiona odgovor je također stigao istog dana, a rekli su nam kako nude poklon bonove u vrijednosti 30 eura, koji je dovoljan za ručak ili večeru bez pića, te 50 eura, ako dvije osobe želite počastiti večerom i pićem. Ponudu jela u SOI-u možete provjeriti ovdje.

image
Soi Fusion Bar/

Za one koji su tek nedavno otkrili koliko ukusni mogu biti curry i gyoze, dobar odabir mogao bi biti restoran Matsu, smješten u Domobranskoj ulici. Otvoren je početkom godine i također nudi azijske klasike kao što su rolice, bunsi, Teriyaki losos i curry, ali nakon što smo ovdje kušali nekoliko jela, naš je zaključak da je ovo mjesto dobar odabir za one koji tek ulaze u svijet azijske kuhinje. Na naš upit, iz Matsua smo dobili informaciju kako se poklon bonovi mogu kupiti u restoranima te su nam savjetovali da pogledamo jelovnik na njihovoj stranici te sukladno tome sami odredimo u kojoj vrijednosti želimo kupiti poklon bon.

image
Matsu Restaurant Facebook/
image
Salty Business/

TOP ODABIR U CENTRU GRADA

Isti princip pri kupovini poklon bona ima i Sopal, mali bistro pod vodstvom chefice Katarine Vrenc u zagrebačkoj Teslinoj ulici. Oni također nude bonove, iznos koji uplaćujete birate sami, a zatim sukladno tome kreiraju meni za one kojima bon poklanjate. Meni mijenjaju sezonski, ali moramo spomenuti kako smo ovdje nedavno pojeli odlične dagnje i fregolu sardu s graškom te vjerujemo da bi gurmani iz vaše ekipe s ovakvim rođendanskim poklonom bili itekako zadovoljni.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

SPEKTAKULARAN BRUNCH ZA KRAJ

Želite li drage ljude počastiti uživanjem u zbilja posebnom ambijentu i hrani, razmislite i o hotelu Esplanade. Nude nekoliko opcija, a budući da je nas zanimao njihov raskošan brunch, pitali smo ih je li moguće kupiti poklon bon samo za taj obrok. Odgovorili su nam kako cijena bruncha po osobi iznosi 59,73 eura te kako se održava nedjeljom od 12.30 do 15 sati. Samo neka od jela koja se nude u sklopu Esplanadina bruncha u restoranu Zinfandel‘s su selekcija predjela koja podrazumijeva pršut s hrskavom palentom, izborom sireva i marmeladom od jabuke, zatim mousse od jadranskih kozica s gelom od citrusa i integralnim kroasanom s dimljenim lososom i kremom od kopra, tatarski biftek te cezar salata. Nude se i juhe te zapečeni štrukli, a među glavnim jelima tu su kremasti rižoto, linguine u umaku od bosiljka s paškim sirom, file orade, ramstek s kukuruzom i janjeći kare s graškom i mentom. Na kraju, gosti se mogu zasladiti čokoladnim mousseom sa šumskim voćem, šnenoklama s jagodama, panna cottom s malinama ili sladoledom. Više informacija potražite ovdje.

image
Rajan Milosevic/
image
@esplanadezagreb Instagram/
image
Arhiva Hotela Esplanade
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:45