DOBRE PREPORUKE

Ovo su restorani u Zagrebu gdje možete otići na večeru za dvoje, nećete potrošiti previše novaca, a bit će vam ugodno i ukusno

Ako tražite mjesto u Zagrebu gdje možete uživati u večeri za dvoje, a da pritom ne ispraznite novčanik, imamo nekoliko prijedloga koji će vas oduševiti.

Večere u dvoje oduvijek su bile poseban trenutak, bilo da se radi o dugogodišnjim parovima ili o onima koji žele izvesti dragu osobu na fini obrok uz ugodan ambijent. Hrana ima čarobnu moć zbližavanja – dijeljenje jela, razgovori uz svijeće i opuštena atmosfera stvaraju jedinstven osjećaj povezanosti. Ne postoji ništa bolje od opuštene večeri u restoranu gdje ukusna hrana i romantično okruženje pridonose intimnom doživljaju. Bilo da je povod proslava, prvi izlazak ili samo želja za kvalitetno provedenim vremenom, večera u dvoje uvijek je dobar izbor, a ako ne znate gdje doživjeti takvo iskustvo, mi vam donosimo neke od provjerenih opcija.

SOL

SOL tapas na hrvatski Mate Jankovića idealan je izbor ako želite otići na večeru na samom Trgu bana Josipa Jelačića. Odlična je to pozicija, ugodna atmosfera i izvrsni mali zalogaji u kojima Janković prezentira najbolje od Hrvatske. Ono što bi vas posebno moglo zanimati je da SOL zadnjih godinu dana nudi ručak za dvije osobe u tri slijeda koji je dostupan od ponedjeljka do petka (od podne do 16 sati), po cijeni od 22 eura po osobi.

KAI

Ako ste raspoloženi za nešto drugačije i jedan vrlo opušteni ambijent mogli bi se odlučiti za KAI, čija ekipa radi fantastičan katsu sendvič s piletinom. Sočan, slastan, s hrskavom piletinom, dovoljno umaka i dodataka, usudili bismo se reći i jedan od boljih sendviča u gradu, a dolazi u kombinaciji s prženim batatom, uz to porcija je dovoljno velika da ju možete podijeliti s voljenom osobom. Osim katsu sendviča, u KAI-u volimo naručiti i bao buns te tuna naan. Bilo da želite otići na finu večeru prije kina ili zaokružiti dejt u opuštenoj atmosferi, ovo nam je jedan od dražih izbora.

image
Marko Miscevic/cropix/

MALI BAR

S Malim barom ne možete pogriješiti. Ako želite igrati na sigurno ovo je mjesto s ugodnim i romantičnim ambijentom i uvijek finom hranom. Rezervacija je obavezna i nemojte ni pokušavati doći ‘naslijepo‘, to je jedina stvar o kojoj ćete trebati promisliti malo ranije. Atmosfera je ovdje uvijek topla, o hrani se promišlja na drugačiji, inovativan način i baš svaki put kada svratimo, znamo da nećemo izaći razočarani, baš kao ni vaša bolja polovica.

image
Privatna Arhiva/

SOPAL

Sopal koji se nalazi u najužem centru Zagreba i dalje čvrsto stoji iza svoje egide Fun Dining. Živ je to i energičan mali restoran bistrološke orijentacije koji je prije više od godine i pol preuzela je Katarina Vrenc i donijela mu novu kreativnu energiju, učinivši Sopalove tanjure još zabavnijima. Njihova jela, premda mala, idealna su za dijeljenje zbog čega je ovo mjesto idealno za dejt.

image
Privatna Arhiva/

VINODOL

Za one koji žele igrati na sigurno i oslanjaju se na klasiku, a malo viša cijena im nije problem, dobar odabir svakako bi bio i Vinodol. Dobro pripremljeni i ukusni klasici nikada ne razočaraju. Fino mjesto i to ne samo kada je hrana u pitanju, prilično je intimno te ćete zasigurno moći uživati u malim slatkim razgovorima i okusima koji još više zbližavaju.

image
Dobra Hrana /

CATO

Ugodno osoblje, atmosfera i kul ambijent stvoraju dojam kao da se nalazite u jednom od najzabavnijih restorana u gradu. Za one koji žele impresionirati, ovo je mjesto pun pogodak. U Catu sve što mogu rade sami, uz ukusnu hranu nude i odlične koktele, a ako na dejt ne možete bez svog ljubimca, dobro je znati da je Cato pet friendly.

image
Privatna Arhiva/

BISTRO 96

Chef zagrebačkog restorana Noel, u suradnji s kolegama Nikolom i Oliverom Ljubojevićem, otvorio je novi restoran čije intimno okruženje, zanimljiva francuska jela (a tko bolje ljubi nego Francuzi?) i prihvatljivije cijene će svakako biti jedan od poziva za gastro dejt. Restoran se, kako mu i ime govori, nalazi na adresi Maksimirska cesta 96 i meni se uglavnom temelji na francuskim klasicima, kojih u ponudi zagrebačkih restorana inače nedostaje. Ovdje tako možete naručiti biftek tartar, souffle od sira, rižoto s puževima i zapečenu juhu od luka, zatim pačja prsa, Tournedos Rossini, file jelena, dagnje s krumpirićima, crème brûlée, čokoladni mousse i tarte tatin sa chantilly kremom. Cijene se kreću od 8 do 21 eura za predjelo, od 21 do 32 eura za glavna jela te od 6 do 10 eura za deserte.

image
Darko Tomaš/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2024 18:10