Kako se godina približava svome kraju, tako se i sami osvrćemo i radimo pregled svega što smo otkrili, saznali, kakve smo ljude upoznali i hranu koju smo imali prilike isprobati u posljednjih 12 mjeseci. Zavirili smo zato u statistiku i saznali koji su vas tekstovi u 2023. godini zaintrigirali najviše.
Među najčitanije svakako ubrajamo naše recenzije, među kojima su najpopularnije bile one u kojoj smo pisali o današnjoj ponudi zagrebačke Sofre te dva obiteljska izletišta, Cowboy Ranch i V Starem Melinu.
Godina iza nas bila je i godina kada su se zatvorili brojni restorani u cijeloj zemlji, a upravo tekst u kojem smo se osvrnuli na taj problem bio je jedan od najčitanijih. Isti učinak imalo je i zatvaranje poznate šibenske slastičarnice Noemi te istarskog restorana Pergola.
ZATVARAJU SE RESTORANI, SLASTIČARNICE...
ZATVORENA ŠIBENSKA SLASTIČARNICA
Posebno vas je zainteresirala i tajna dugovječnosti koju je svojevremeno otkrio legendarni kuhar Jacques Pepin, a jedan od najklikanijih tekstova bio je i onaj o novom proizvodu iz Kraša koji nas je, sasvim neočekivano, ugodno iznenadio. Veliki test pašteta, u sklopu kojeg smo isprobali čak 34 primjerka, također je bio jedan od popularnijih.
PROIZVOD OD KRAŠA KOJI NAS JE IZNENADIO
Nimalo nas nije iznenadio broj klikova na tekst o najboljem bureku u gradu, koji je od ove godine postao dostupan i onima bliže Trešnjevci, baš kao niti tekst u kojem smo otkrili onu jednu gostionicu zbog koje su mnogi već godinama spremni skrenuti s autoceste.
NAJBOLJI BUREK U GRADU NA TREŠNJEVCI
Posebnu pažnju privukao je i intervju s Mišom Pešićem, čovjekom koji je prije 37 godina u Nizozemsku otišao s 200 maraka u džepu trbuhom za kruhom, a danas je prvi čovjek kojeg se zove za vrhunski komad mesa. Na popisu je i priča o Slobodanu Čimburu, jednom od najznačajnijih zagrebačkih ugostitelja u posljednjih 40 godina, vlasniku Baltazara, koji nas je prerano napustio, kao i ona o Miljenku Mikeu Grgichu, jednom od naših najznačajnijih vinara. Među najpopularnijim specijalitetima o kojima smo pisali našli su se maritozzi iz zagrebačke pekarnice Noel Bread&Deli.
PRIČA O MILJENKU ‘MIKEU‘ GRGICHU
U godini iza nas voljeli ste čitati i o skrivenim biserima sa slovenske gastro scene, kao što je obiteljska gostilnica Vovko, ali su vas veselile i vijesti da se sve više šire neki od zagrebačkih kvartova, kao što je, primjerice, Knežija.
Da nabrajamo najpopularnije recepte, ovo bi bio jako dug tekst, no recimo kako ste voljeli čitati klasike, pa su se tako u top 5 iz ove rubrike, našli recepti za salenjake, vanilin kiflice, blitvu s krumpirom, palentu i valjuške s makom.
I to je samo mali dio tema koje su vas zaintrigirale u velikoj mjeri, a u novoj, nadolazećoj godini, vjerujemo, bit će ih još više i bit će još bolje. Hvala što nas čitate i pratite. Želimo vam lijepe, mirne i ugodne blagdane!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....