OD 20 DO 27 KUNA

Ne kuha vam se pekmez, a baš volite dobar od šljive? Ovo su naša 3 favorita iz supermarketa

 Biljana Blivajs/cropix/
Ovo su tri džema koja su na našem testiranju dobila najbolje komentare, najjeftiniji košta 20-ak kuna, a najskuplji 27 kuna

Šljive su sada sočne, pune okusa i taman idealne za pripremu džema, pekmeza i drugih voćnih poslastica. U posljednje vrijeme totalni nam je hit džem iz pećnice priprema kojeg ne zahtijeva previše posla niti vremena, no nestaje toliko brzo da se povremeno moramo okrenuti i primjercima iz dućana. Srećom, u studenom prošle godine proveli smo testiranje važno za sve ljubitelje dobrog džema i pekmeza od šljive pa smo tako izdvojili najbolje u nekoliko kategorija.

Također, ako vam zatreba kakva dobra ideja za pripremu slastica s džemom, ovi keksi bit će više nego dobar odabir.

UGODNO IZNENAĐENJE

Kao ugodno iznenađenje testiranja pokazao se pekmez od šljiva bez dodanog šećera brenda Dida Boža. Proglasili smo ga najboljim glatkim pekmezom, a bio je kompaktan i čvrst, dosta ukusan, odlične teksture. Bio je lijepo maziv, ali ne pregust i nije imao puno vidljivih komadića voća. Posebno su nam se svidjele i izražene kiseline, ali i fini okus šljive. "Jedan dobar glatki pekmez", zaključili smo. Ovaj pekmez tada smo platili 24,99 kuna za staklenku od 240 grama. Cijena na koju smo ovih dana naišli na web shopu jednog poznatog supermarketa sada iznosi 27,99 kuna, dok ga u službenom web shopu Dida Boža možete naručiti po cijeni od 27 kuna.

image
Biljana Blivajs/cropix/

NAJBOLJA VRIJEDNOST ZA NOVAC

U kategoriji najbolja vrijednost za novac pobjednik testiranja bio je Regina Adriatica šljiva ekstra namaz. Svidio nam se zbog lijepe, tamne boje i čvrste teksture, a okus šljiva bio je lijepo izražen, kao da su u pitanju pečene, a ne kuhane šljive. Neke od sudionika na testiranju podsjetio je na sušene šljive, ali s dozom kiseline. "Jako dobar, fin i zreo pekmez", složili smo se na kraju.

Ovaj smo pekmez tada platili 19,99 kuna za 400 grama, a pregledom cijena u domaćim supermarketima, to se do danas nije promijenilo. Također, brend je promijenio izgled pakiranja pa svakako pažnju obratite i na to. Cijelu priču o Regina Adriatica džemovima, koju smo napravili nakon testiranja, možete pročitati ovdje.

image
Biljana Blivajs/cropix/

FAVORIT TESTIRANJA

Najboljom na kušanju proglasili smo pak Alnaturinu kašu od šljiva, što nas je na kraju, s obzirom na to da je testiranje provedeno na slijepo, prilično iznenadilo. Ovaj namaz osvojio nas je već na prvi pogled. Vidljivi su bili komadići voća, ali je bio gladak. Okusom prvo sladak, a potom dovoljno kiselkast da malo stisne usta, ali ne i da da kiselina prevlada, ovaj nam se namaz učinio idealnim za namazati na kruh ili palačinku, a neki od sudionika testiranja rekli su kako bi ga mogli jesti čak i na žlicu. Ovdje smo osjetili baš lijep okus šljive i prirodnu kiselinu te bogatu aromu. Ovaj džem tada smo pronašli u Mulleru i platili 26,90 za 450 grama.

image
Biljana Blivajs/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:52