JEDVA ČEKAMO

Napokon počinje omiljeni vinski festival u gradu! Od ponude do cijena, ovdje je sve što trebate znati

Vinski grad sada već slobodno možemo prozvati omiljenim vinskim festivalom u metropoli, ali i šire

Vinski grad Zagreb ovog petka počinje na poznatoj lokaciji, u parku dr. Franje Tuđmana. Trajat će sve do 29. lipnja i u više od dva tjedna donosi najveći izbor vina do sada i više nego zanimljiv program. U nastavku možete pronaći odgovore na sva pitanja koja bi vas mogla zanimati.

KULTURA VINA: KAKVA I ČIJA VINA SE PIJU U VINSKOM GRADU?

Ovaj open-air festival namijenjen je širokom krugu ljudi koji ne moraju biti vrhunski vinski znalci, ali vole i žele otkrivati dobra vina po promotivnim cijenama. U ponudi se može pronaći preko 500 različitih vina koja se mogu konzumirati na čašu ili butelju, a rekordan je i broj vinarija koje će ove godine sudjelovati.

image
Domagoj Miletić

To su Astoria, Benvenuti, Iločki podrumi, Marčeta, Kotolenko, Petrač, Roxanich, Saints Hills, Vinarija Orahovica, Philipecz, Vinogradništvo Sedlak, Bikicki, Kabaj, Guerilla, Radgonske gorice, Vislander, Skaramuča, Vinea Gold, Markota, Dobra berba, Vinarija Kutjevo, Kopjar, Stina, Galić, Simčić, Cattunar, Kostanjevec, Freixenet, Enosophia, Kast, Belje, Vina Matić, Lillet, Štampar, Podrum Mladina, Fakin i Vina Delmati.

KAKO RADI VINSKI GRAD I TKO SVE MOŽE DOĆI?

Na ulazu u Vinski grad potrebno je unajmiti staklenu vinsku čašu za 5 eura, a konzumacija se plaća karticom na svakoj kućici kako bi cijeli proces do uživanja u vinima bio što jednostavniji. Nakon druženja u Vinskom gradu za čašu se vraća kaucija na blagajni.

Ulaz u Vinski grad je besplatan, a radno vrijeme od ponedjeljka do četvrtka je od 17:30 do ponoći te vikendom do 1 iza ponoći.

image
Domagoj Miletić
image
Domagoj Miletić

Velika novost ove godine je i omiljena ljetna poslastica, domaći sladoled Pri Suncu u kojem je zasigurno uživati posjetitelji svih uzrasta.

BOGAT PROGRAM VEĆ PRVOG VIKENDA

Program Vinskog grada ove godine prepun je novosti pa tako u ljetnim poslijepodnevima na Tuđmancu mogu uživati i najmlađi posjetitelji u Dječjem kutku by Dukat junior, a obožavatelji nogometa moći će pratiti prijenos Europskog prvenstva, i to već u subotu od 18 sati u navijačkoj zoni.

Za sve ljubitelje kreativnih aktivnosti Vinski grad ima zanimljiv program kreativnih radionica izrade keramike, mirisnih svijeća, oslikavanja čaša i popularni Paint&Wine za koje svoje mjesto možete osigurati ovdje.

image
Domagoj Miletić
image
Domagoj Miletić

Svi željni večernje zabave, petkom i subotom mogu zaplesati uz DJ Kancu, a veliki party sprema se i na prvi dan ljeta, 20. lipnja, uz Welcome Summer Party, DJ Bocca Sofistifunk i gosta iznenađenja.

UZ DOBRU VINO IDE I DOBRA HRANA

Ugodan ambijent Vinskog grada i velik izbor vina sjajno će nadopuniti i ponuda hrane. Za zalogaje koji se dobro slažu uz vino pobrinut će se Jellyfish in Space, Međimursko pile, Poli i President kuća sira, a za sve koji s vinima još nisu na "ti" pobrinut će se Cocktail house by Roto dinamic i Erdinger s ponudom piva.

image
Domagoj Miletić

Velika novost ove godine je i omiljena ljetna poslastica, domaći sladoled Pri Suncu u kojem je zasigurno uživati posjetitelji svih uzrasta, ali i brojne kreativne radionice o kojima smo vam već pisali, a detalje možete pronaći ovdje.

ZA VIŠE INFORMACIJA...

Sve bitne informacije, ali i svakodnevnu atmosferu iz Vinskog grada možete pratiti na Instagramu i Facebooku Vinarta.

image
Ustupljena Fotografija/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 07:21