ŠTO PROBATI?

Najbolja pizza koju smo isprobali na Pizza Festivalu košta 8,50 eura i jedna je od jeftinijih! Ovo su naša 3 favorita

Izdvojili smo tri pizze s tri kućice zbog kojih bismo se ovih dana vratili na Strossmayerov trg

Odlučite li se ovih dana zaputiti na Pizza Festival Zagreb, najprije svakako detaljno proučite naš vodič. Tamo vas čeka pregled ponude i cijena, a izdvojili smo i nekoliko favorita, ponešto za svakoga, ovisno o željama i ukusu. Nakon što smo isprobali većinu ponude, barem po jednu pizzu sa svake kućice, u nastavku donosimo i tri ultimativna favorita zbog kojih ćemo se do kraja festivala, do 2. lipnja, vjerojatno još vratiti do Strossmayerovog trga.

NAJDETALJNIJI VODIČ KROZ PIZZA FESTIVAL

SPOJ DVA OMILJENA TALIJANSKA KLASIKA

Iako u pizzerijama najradije biramo margheritu, po kojoj je najlakše uočiti kakve su kvalitete sastojci i kakav je stil pizzaiola, na Pizza Festivalu Zagreb ovog smo puta isprobali ipak neke malo drugačije kombinacije, kojima se ekipa s pojedine kućice odlučila predstaviti. Među njima, najveći favorit nam je pizza Parmigiana s kućice Pizza Social Club, koja spaja dva omiljena talijanska klasika - pizzu i parmigianu.

image
Lucija Očko/Cropix

Rade je s rajčicom, fior di latte mozzarellom, parmigianom reggianom, grilanim patlidžanima, sušenim rajčicama i bosiljkom. Posebno nam se svidjelo to što ne štede na nadjevu, patlidžani su taman dovoljno grilani da ostanu lijepo mesnati, sočni i imaju okusa, bez obzira na to što im još uvijek nije sezona, a cijela pizza je zasitna i slasna. Pogodna je i za vegetarijance i cijena joj je 8,50 eura. Ovo je ujedno i jedna od boljih vrijednosti za novac koje na festivalu možete pronaći.

image
Lucija Očko/Cropix

KVALITETNI SASTOJCI KOJE ĆETE I POŠTENO PLATITI

Idući favorit je kombinacija mortadele i mozzarelle na kućici Al Dente, poznate zagrebačke pizzerije, koja se inače nalazi u Bogovićevoj ulici. Između nekoliko opcija koje nude na svojoj kućici, iz Al Dentea posebno ističu upravo ovu kombinaciju, kojoj dodaju još i stracciatellu te sjeckanu pistaciju i sve zajedno pretvaraju u okusom i teksturama puno i bogato jelo koje je teško prestati jesti.

image
Lucija Očko/Cropix

Rubovi na njihovoj pizzi su istovremeno meki, pufasti i hrskavi, nadjev je sočan i svaki sastojak se osjeti u taman dovoljnoj mjeri. Po nama, ovo je spoj s kojim ne možete previše pogriješiti. Ipak, cijena od 17 eura za ovu pizzu čak se i nama čini previsokom, posebice kada se u obzir uzme da ista pizza u njihovom lokalu košta 16 eura.

image
Pizza Festival Zagreb

SICILIJANSKA PIZZA ZA DIJELJENJE

Trećeg favorita pronašli smo na kućici RougeMarina, gdje nude debele sicilijanske pizze. Ovakav tip, debele pizze s puno nadjeva, inače već godinama nude i u RougeMarin bistrou, gdje klasičnu opciju s mozzarellom, grana Padano sirom i dodacima kao što su masline, rikola i cherry rajčice, možete nadograditi dodatkom pršuta ili slanine. Cijene u restoranu kreću se od 11 do 14,50 eura.

image
Lucija Očko/Cropix

Na Pizza Festivalu Zagreb, pak, nude nekoliko malo drugačijih kombinacija. To su Palermo s rajčicom, mozzarellom, artičokama, sušenim rajčicama, ricottom i maslinovim uljem s češnjakom, zatim Messina s pancetom i rikulom, Siracusa Bambini na koju dodaju rajčicu, mozzarellu i salame veneto, pa Catania s pistacijom i creme fraiche, Trapani s inćunima, kaparima i lukom, te Siracusa s mozzarellom, salsicciom, medom i čili papričicama.

image
Lucija Očko/Cropix

Isprobali smo njihovu Palermo pizzu, kod pripreme koje iz RougeMarina nisu štedjeli na sastojcima, svega je bilo dovoljno, pizza je bila aromatična, slasna i u niti jednom trenutku nije nam nedostajao baš nikakav mesni dodatak. Cijene pizza na RougeMarin kućici kreću se od 10-ak do 12,50 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 14:20