S ekipom, klincima i ljubimcima

Gdje izaći i dobro pojesti ovog vikenda za desetak eura? Imamo tri više nego dobre ideje

Tražite mjesto za druženje s ekipom, želite kušati nešto novo ili uživati u glazbi i street foodu? Ova mjesta nude sve to

Ako ovog vikenda ne možete ili ne stignete Zagreb zamijeniti za neku drugu lokaciju, to i nije kraj svijeta, jer je grad napokon živnuo. Niz festivala koji su se zaredali ovog proljeća nastavlja se na nekoliko lokacija, a za pohvalu je i što je izbor hrane raznolik zbog čega će u ovim festivalim uživati baš svi. No, krenimo redom.

ROUGEMARIN PARK

KADA: cijelo ljeto
GDJE: Folnegovića 10
RADNO VRIJEME: od ponedjeljka do četvrtka 17 - 23, petkom 17 do ponoći, subotom od 10:00 do ponoći, nedjeljom 10 - 23 sata

image
Bojan Zibar/Press

Ovaj tjedan, četvrtu godinu za redom, otvoren je Rougemarin park, omiljeno mjesto za ljetna druženja na otvorenom, uživanje u novim recepturama signature jela i pića te u novim doživljajima koji garantiraju zabavu za sve uzraste.

Lampice, vrtne sjenice i terasaste chill zone osvanule su u novom ruhu, a park je uređen i opremljen brojnim sadržajima za posjetitelje svih uzrasta, kao i za obitelji s djecom. Ovo je jedini park u koji možete doći na piknik, a ne morate ponijeti baš ništa sa sobom jer vas ovdje čeka sve spremno za piknik uz specijalitete chefa Marina Medaka. No, kako ovo nije samo još jedna zelena terasa u gradu, ekipa iz Rougemarin parka pripremila je bogat zabavni program svakog dana pa možete birati između paint&bubbles slikarskih radionica, plesnjaka salse, radionica gin&tonica ili radionica izrade vlastitih signature koktela.

image
Bojan Zibar/Press

Posebna su novost grupne ponude koje se odnose na privatne grupe, ali i poslovna druženja. Ovdje se ponedjeljkom možete kreativno izraziti uz Paint&Bubbles program, srijedom doći na Afterwork party i isprobati nove recepture gin&tonica s posebnim tinkturama i začinima koje će vam ovdje miksati po vlastitim željama. Vikendom je vrijeme za festivalski ugođaj, jer petkom u 20:30 sati nastupaju poznati bandovi, a subotom navečer svi plešu salsu uz vodstvo poznatih plesača!

image
Bojan Zibar/Press
image
Bojan Zibar/Press

Kako ovo nije još jedan festival, ali pruža festivalsko iskustvo koje traje cijelog vikenda, park će biti u potpunosti ispunjen sadržajima za obitelji i grupe s djecom. Family vikend zona, igračke za klince, napuhanci, ljetni rekviziti za druženje u parkiću, face painting i slikarske radionice te predstave za djecu... I ne brinite za svoje kućne ljubimce jer cijeli park je pet‘s friendly, te će se i vaši psi zabaviti u dubokoj hladovini najzabavnijeg parka u gradu jer im pripremaju pop up event, modnu reviju kućnih ljubimaca, a svakog dana sve kućne ljubimce časte poslasticama i igračkama za igru u Parku. Uz to vlasnici pasa će imati priilku proći edukacije i treninge pasa s veterinarima na pop up eventima. Ako ste ljubitelj nogometa, a ne želite ili ne možete tekme pratiti kod kuće, ovo je adresa za vas i vašu ekipu!

Više informacija možete pronaći ovdje.

BEATS&BITES

KADA: do 15. lipnja 2024.
GDJE: Mažuranićev trg
RADNO VRIJEME: petkom i subotom od 12 do ponoći

image
Press

Ovog tjedna na Mažurancu započeo je Beats&Bites ili, kako organizatori vole istaknuti, najveći zagrebački streetfood festival za mlade. Mi bismo dodali - i za sve one koji se tako osjećaju.

Osam ugostitelja predstavlja se s raznovrsnom gastronomskom ponudom koja uključuje najpoznatije svjetske streetfood zalogaje poput azijskih bunsa, američkih i smash burgera, meksičkih tacosa, argentinskih empanada...

image
Press

Smash bar u ponudi ima nekoliko vrsta smash burgera, ali i odlične tortilje. Kužina se ovoga puta predstavlja s novitetima poput beef empanada, beefsteak sendviča i beef tortilja, a imaju i baš dobar brownie sa sladoledom. Shank nam se predstavlja s azijskim jelima uključujući Bao bunse, Korean fried chicken, gyoze, tempura shrimpse i mochi desert, uz povratak prošlogodišnjeg hita - chicken katsu sando.

image
Press
image
Press

Bit Burger posjetiteljima nudi burgere, od klasičnih do ljutih te chicken burgera. Panini bar premijerno predstavlja originalne talijanske panine poput Mortadela genovese, Napolitano picante, Caprese, Prosciutto i Quatro formaggio. Taboo Taqueria predstavila se s raznim vrstama tacosa, uključujući birria tacose, tinga de pollo i vege tacose. Dobro poznati cocktail barovi Tipsy i Monkey pripremaju originalne i zanimljive koktele.

Više informacija možete doznati ovdje.


VEGESAJAM

KADA: subota, 8. lipnja
GDJE: Europsi trg
RADNO VRIJEME: od 9 do 21 sat

Ovaj događaj nastavlja tradiciju edukacije i promocije veganske prehrane te održivog načina života, s ciljem upoznavanja građana s prednostima biljne prehrane i proizvoda te poticanja svijesti o zaštiti okoliša i pravima životinja. Udruga Prijatelji životinja, kao organizatori manifestacije VegeSajam 2024, predstavit će izlagače s bogatom ponudom biljnih proizvoda, pružajući posjetiteljima priliku da istraže raznolikost veganske ponude i saznaju više o ekološki i etički osviještenim i održivim proizvodima. Uz edukativne aktivnosti, degustacije, promocije novih proizvoda i zabavni programa, posjetitelji će imati priliku upoznati se i s nositeljima V-labela, čija popularnost raste među proizvođačima i potrošačima diljem Europe i svijeta.

Što se tiče ponude hrane i pića, posjetitelji će se moći osvježiti i uživati u kavi s biljnim mlijekom, ali i veganskim sladoledima i streetfood jelima bez životinjskih sastojaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2024 11:19