Dobro nam je poznata priča o dugim danima u uredu koje popraviti može samo dobra hrana. Iako sami najviše volimo izaći na ručak i osjetiti atmosferu lokala u kojem se nalazimo, ponekad nam je dostava gableca u ured jedina opcija. Tada se okrećemo jednostavnim, slasnim i utješnim opcijama ili, potpuno suprotno, zdravijim varijantama koje će nas zasititi, ali neće ostaviti težak osjećaj. U nastavku ostavljamo naše favorite kada su u pitanju gableci iz dostave.
GDJE NARUČUJEMO ĆEVAPE?
Jedan od gableca koji se u našoj redakciji često naručuje, posebice za vrijeme hladnijih dana, svakako su ćevapi punjeni sirom iz Starog kotača. Otkad smo ih isprobali, postali su favorit s njihovog menija, a kada ih naručujemo, dio porcije često nam ostane pa ostatke nosimo kući ili podijelimo s kolegama. Ćevapi sa sirom iz dostave u Starom kotaču koštat će vas 9,93 eura. U porciji ćete dobiti i luk (koji odmah ostavite na prozoru ili van ureda, za svoje i dobro vaših kolega) te pola lepinje, a poželite li jelu dodati i krumpir na ploške, on će vas koštati dodatnih 3,32 eura. Više o Starom kotaču pročitajte ovdje.
A PIZZU?
Kada je u pitanju pizza, koju na posao zapravo naručujemo prilično rijetko, provjerena adresa još uvijek je Oldschool by Franko‘s. Pizze koje rade pod ovim brendom nisu rađene napoletanskim stilom kao one iz originalnog Frankosa na Branimirovoj, ali su i dalje ukusne, uvijek znamo što ćemo dobiti i uglavnom se sviđaju svima tko ih isproba. Naš odabir je klasična margherita ili, kako je nazivaju, Just pizza, koja će vas s dostavom koštati 8,50 eura. Dobro je dodati i kako Oldschool by Franko‘s često ima akcije pa cijena može ispasti i manja.
ZA ONE KOJI NA POSLU VOLE POJESTI ZDRAVIJE
Kada smo svojevremeno isprobali gablece iz Zdravo!, brenda ekipe iz Tvornice zdrave hrane, ostali smo prilično ugodno iznenađeni. U pitanju su zdravije, bezmesne varijante jela kao što su tortilje, tjestenine s umacima (bolonjez, mesa bez!) i jela na žlicu, a za Tvornicu zdrave hrane osmislila ih je Ivana Rukavina. Porcije su velike i zasitne, dovoljne i za dijeljenje, a cijene poštene. Vege burek koštat će vas, primjerice, 2,79 eura, kroasan sendvič 3,99, a većina konkretnijih jela između 5 i 8 eura. Nude i nekoliko deserata cijene kojih se kreću oko 3 do 4 eura. Naše dojmove pročitajte ovdje.
ADRESA S NAJBOLJOM HRSKAVOM PILETINOM
Kada su u pitanju sendviči i jela s piletinom, naš favorit je Poh. Ovdje rade najbolji, stvarno slastan sendvič s pohanom piletinom u gradu, koji nam je ujedno i favorit s njihovog menija, a odlična opcija za ručak bit će i njihove košare koje zatim možete podijeliti na dvije gladne osobe. Birati možete između pohanih pilećih prsa i krilca ili kombinacije. Cijena njihovog sendviča s krumpirićima je 7,50 eura (samo sendvič je 6,50 eura), dok košare prodaju po cijenama od 7,50 do 11 eura. Priču o Pohu pročitajte ovdje.
POPULARNA VEGANSKA OPCIJA
Burgere iz malog BEKIND. restorana na zagrebačkoj Ilici mnogi svrstavaju među najbolje veganske koje su do sada isprobali, a kada smo ih svojevremeno i sami isprobali, prilično su nam se svidjeli i naručili smo ih ponovno. Osim burgera, među kojima je najpopularniji onaj s hrskavom pohanom bukovačom, ovdje je popularan i veganski mac&cheese, a nude i samo pohane bukovače te još nekoliko varijanti sendviča. Cijene jela u BEKIND. kreću se od 5 do 10-ak eura. Više o svemu pročitajte ovdje.
SUSHI S KOJIM NE MOŽETE POGRIJEŠITI
Za one koji u restoranima i iz dostave najčešće naručuju sushi, pouzdana opcija uvijek će biti Fisherija. Kvaliteta njihovih boxeva uvijek je na jednakoj razini, cijene nisu previše visoke, a poslovnice imaju na nekoliko adresa po gradu i velika je vjerojatnost da će biti dostupni za dostavu i do vašeg radnog mjesta. Sushi boxevi u Fisheriji koštat će vas od 10-ak do 20-ak eura, a veliki party boxevi (kada poželite počastiti sve kolege), koštat će vas oko 70 eura. Više o party boxevima pročitajte ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....