PETKOM NA DOLCU

Bit će hit! Na blagdanska izdanja Place Marketa stiže još više poznatih chefova, a ponuda hrane zvuči top

Ovog i idućeg petka na zagrebačkom Dolcu kuhaju, među ostalima, chefovi Tibor Valinčić, Melkior Bašić, Roko Nikolić, a iz Splita ponovno stiže i ekipa iz Artičoka i Pigerije Gudin

S početkom adventskih zbivanju u Zagrebu, iduća dva petka održava se još jedno, i to ono omiljeno među najvećim gurmanima u gradu - blagdansko izdanje Place Marketa. Ekipa poznatih kuhara i restorana na tržnici Dolac sastat će se 6. i 13. prosinca, od 18 sati pa sve do ponoći, a posjetitelji će baš tada moći uživati u specijalitetima koje su pripremili posebno za tu priliku, glazbi i uvijek opuštenoj atmosferi.

image
Ustupljena Fotografija/

Ove zime, osim stalnih sudionika, na blagdanskom izdanju posjetitelje po prvi puta očekuje i drugi zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom, Dubravkin put, ekipa kojeg na Dolcu sa svojim chefom Tiborom Valinčićem gostuje 13. prosinca, a istog petka na najpoznatiju zagrebačku tržnicu stiže i chef Roko Nikolić, koji će se pridružiti gostima iz Splita, Pigeriji Gudin, koja će oba petka uveseljavati Zagrepčane sa svojom ponudom raznih jela od svinje.

Na prvom blagdanskom Place Marketu, 6. prosinca, na Dolcu će kuhati Melkior Bašić, i to rižoto od pivca, te ekipa iz splitskog Artičoka na čelu sa chefom Stipom Šušnjarom. Na meniju Artičoka bit će njihove superpopularne riblje kobasice i fritule od bakalara.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/

Na Dolac se, najavljuju organizatori, vraća i originalni Cubano sendvič koji će se moći kušati na Cubania štandu, zatim je tu ekipa iz Dante tapas bara s bao bunsima s pašticadom i brudetom od hobotnice, Darlings&Shegrts s pohanom sarmom s pogačom, premium slanom pitom s brie sirom i gljivama i božićnim palačinkama, Al Dente sa svojim tjesteninama, Meat the King uobičajeno će nuditi odležane steakove, a na štandu Oui Chef Vedrana Stojanca posjetitelji će moći kušati crni rižot, gulaš od divljači i babku.

image
Press/

Ekipa iz Thai Thai restorana kuhat će Tom Yum juhu s kozicama i čilijem, pad thai i proljetne rolice s bananom i Nutellom, a chef Martin Reljanović ekipi s Place Marketa pridružuje se kao dio Metro Hrvatska tima. Tu je i Soho sushi sa slanim i slatkim gyozama i kozicama u tempuri, blagdanskom sushi rolicom i toplim sakeom. Kao i obično, iz slastičarnice Amelie pripremili su slatke zalogaje, ovog puta i pokoji tradicionalan, vruće koktele i kuhano vino.

image
Press/

Osim hrane, blagdanski PLACe Market donosi i dodatne sadržaje. Bit će tu glazbe koju će puštati DJ MM i DJ Kiki B, a 6. prosinca na Dolac stiže i Sveti Nikola, koji će djecu darivati poklonima. Više informacija možete pronaći i ovdje.

PLACe Market, projekt nacionalne revitalizacije tržnica, već dvije godine okuplja neke od najboljih domaćih ugostitelja i chefova te je postao omiljena gastro destinacija za brojne građane i turiste. Gotovo da i nema domaćeg chefa koji do sada nije pokazao svoje umijeće na PLACe marketu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 16:32