MALA ŠKOLA KUHANJA

Tri trika kako ostatke od ručka iskoristiti za kreaciju novih jela

Zaboravite tužne sendviče sa suhim mesom od jučer i osvježite svoja jela!
 Getty Images/iStockphoto

Sačuvajte sve!

Jednostavnije je kuhati ako jednu namirnicu zamislite u dva jela i kupiti recimo nekoliko namirnica koje vas mogu izvući iz svake situacije. Primjerice, kupite još jedan par kobasica iako vam možda ne trebaju odmah, kao i recimo malo grahorica ili žitarica. Uvijek možete složiti neku salatu, još ako imate malo kvinoje, kus kusa ili kobasica jelo je odmah bitno drugačije.

Sačuvajte djelove koje drugi ljudi bacaju!

Za primjer uzmite kelj, blitvu ili špinat. U pravilu bacamo stabljiku, a zapravo biste je mogli narezati i prodinstati na malo maslinova ulja dok ne omekša. To vam može koristiti kao još jedan dodatak u salatama, brusketama, krem juhama ali i fritajama.

Umaci

Dobro pripremiti meso je prilično zahtjevno, a učiniti ga ukusnim sljedeći dan možda i još zahtjevniji izazov. Zaboravite na tužne sendviče sa suhom piletinom i nadjenite ih umacima, a gotovo svaku situaciju može izvući domaći pesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 16:55