Nekada, u vrijeme naših majki i očeva, baka i djedova, pa i dalje od toga, meso se pripremalo i jelo vrlo rijetko. Bilo je rezervirano isključivo za nedjeljni ručak ili posebne prigode. U to skromno doba takva se hrana i više cijenila, njezinoj se pripremi pristupalo s pažnjom i poštovanjem. Danas se također prema onome što se kuha za blagdane ili nedjeljni ručak odnosimo na isti način. Ti specijalni dani nas nekako usredotoče na ono najbolje, vadimo kuharice, proučavamo recepte, ispitujemo one starije, mijesimo, pečemo. Osnovni problem kod pečenja zasniva se na tome da meso ne prepečemo, odnosno da ga ne presušimo jer tada postane tvrdo i neukusno.
Imamo za vas par savjeta kako da nikada ne pogriješite i napravite savršeno božićno pečenje i ove godine!
- Meso treba biti odmrznuto.
- Obavezno pri odležavanju meso mora biti u hladnjaku.
- Šećer u salamurama možete zamijeniti medom manje intenzivnog okusa.
- Nakon što meso izvadite iz salamure (koju biste uvijek trebali napraviti), dobro ga osušite.
- Kako biste dobili hrskavu koricu, meso možete premazati mješavinom meda i octa.
- Prije pečenja meso temperirajte - nije poželjno da ga pečete hladno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....