![33622409](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/06/25/k_33622409_640.jpg)
Ova lagana i blago pikantna piletina će oduševiti sve ljubitelje kineske klope. Poslužite ju uz obično kuhanu bijelu rižu ili uz vaš omiljeni prilog, tu nema pravila!
Trebat će vam:
450 g Ledo Sataraša 400 g piletine bez kože i kosti 200 g riže 2 režnja češnjaka 3 žlice biljnog ulja 1 žlica sitno naribanog đumbira sol i papar |
Za umak:
250 ml soka ananasa 4 žlice rižinog ili jabučnog octa 4 žlice šećera 1 žlica koncentrata rajčice 2 žlice sojinog umaka 3 žlice vode 4 žličice gustina 1/2 žličice mljevene ljute ili slatke paprike |
![Chinese chicken sweet and sour sauce, served with rice and vegetables on woodboard](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/8/12/12/iStock_68935931_XXXLARGE.jpg)
Priprema:
Narezati piletinu na komadiće, lagano posoliti i popapriti te pirjati na malo jačoj vatri na 2 žlice ulja dok se do kraja termički ne obradi – oko 10 minuta. Na 1 žlici ulja na umjerenoj vatri pirjati mješavinu smrznutog povrća zajedno s češnjakom i đumbirom oko 10 minuta. Gustin pomiješati sa 3 žlice vode te ih uz ostale sastojke za umak dodati povrću. Kuhati oko 5 minuta, a pred kraj u umak dodati i piletinu. Piletinu u umaku poslužiti s rižom koju treba skuhati prema uputama s pakiranja.
Isprobajte i ukusne rezance s povrćem (Chow Mein) te svima nam dobro poznate povrtne rolice!