Kao što to uvijek biva, dolaskom toplih dana osvježenje se traži i u ohlađenim slasticama, odnosno slastičarnicama, a mnogi portali i časopisi organiziraju i kušanje te ocjenjivanje sladoleda pa koji je najbolji, koji je onaj pravi. Nažalost, navedeni kušači možda nisu niti svjesni da su u svoje interno natjecanje uključili sladolede koji su jednostavna izvedenica recepta: uzmi skuplji ili čak onaj najjeftiniji prašak, dodaj vodu, stavi u miješalicu i imaš sladoled. Bez jaja, bez prirodnih aroma, bez slatkog vrhnja, čak i bez mlijeka (onoga tekućeg, jer mlijeko u prahu je u sadržaju većine instant-praškova).
Pa, ima li uopće slastičarnica koje rade one sladolede čijih se okusa sjeća manjina koja je u svoje mlade dane žicala roditelje novac jer se odlazak na sladoled u većini slučajeva smatrao i izlaskom? Na sreću ima, ali možeš ih prebrojati na prste jedne ruke, barem u Zagrebu. Jedna od takvih slastičarnica je Orijent na zagrebačkoj Maksimirskoj cesti 34, koja na istoj adresi nudi sladolede i slastice još od 1936. godine kada ju je osnovao Zulfi Tahiri. Evo recepata za njihove slastice!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....