Najveća gastro manifestacija ove godine privukla je preko 200.000 zaljubljenika u dobru hranu. Fantastična atmosfera, bogat sadržaj i naizgled beskrajan niz nesvakidašnjih delicija oduševile su sve koji bili dio Tjedna Dobre hrane u Zagrebu i Splitu.
Brojni gastro avanturisti uživali su u tri vikenda posvećena isključivo dobroj hrani. Besplatno su sudjelovali u kulinarskim radionicama najboljih hrvatskih kuhara, degustirali hranu te isprobali i kupovali mnogobrojne delicije najboljih malih proizvođača domaće hrane.
Posjetitelji su na radionicama naučili kako pivo može biti i sastojak ukusnog jela, otkrili tajne pripremebrzih i zdravih obroka u woku te saznali kako pripremiti savršen janjeći kotlet ili tradicionalnoj kuhinji udahnuti novi život. U Splitu su u središtu pažnje, kako i priliči gradu podno Marjana, bila jela u kojima je glavna namirnica bila riba.
Sudionici radionica naučili su kako se priprema gusarska plata, otkrili tajne pripreme savršenog ribljeg menija te uživali u radionici na kojoj se pripremilo malo gastronomsko čudo: tatar odjadranske tune u čipsu od krumpira, pljukanci sa kozicama i tartufom, poširano jaje aromatizirano sa bijelim tartufom na kremi od kuhanog češnjaka i kokosa sa uljem vlasca i čipsom od pršuta te jelo iznenađenja.
- Iznimno me veseli što je festival doživio veliki uspjeh, pogotovo što smo ove godine gurmane uveseljavali u Zagrebu i u Splitu. Tjedan Dobre hrane je jedina manifestacija koja okuplja chefove najboljih restorana te proizvođače dobre hrane na jednom mjestu, a uz sajamski sadržaj ljubitelji vrhunske gastronomije mogu uživati i u tematskim menijima. Kulinarsku avanturu u još većem obimu s novim izazovima, nastavljamo i iduće godine, rekla je Ivana Omerović, voditeljica projekta Tjedan Dobre hrane
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....