ReUnion restoran hotela Canopy by Hilton na Branimirovoj je zagrebačka gastro adresa na kojoj možete isprobati maštovita jela od svježih sezonskih namirnica. Danas je predstavljen novi sezonski meni na kojem se nalaze specijaliteti poput vratine crne svinje sa žara servirane uz zaseku, hrskavi mladi krumpir, kremu od paprike i salatu s mahunama ili pak grdobine s rostijem od krumpira na raguu od hobotnice i boba.
Glavni chef Marinko Topalović pritom je istaknuo da se u ReUnionu trude u svakom jelu zastupati lokalnu gastronomiju pa se tako, primjerice, u rižotu od špinata i kozjeg sira (kojeg umjesto maslacem mantekiraju upravo pomoću spomenutog sira) kao poseban detalj nalazi hrskavac od tijesta za paprenjak, koji predstavlja hommage ovom dijelu kontinentalne Hrvatske.
Novost na jelovniku su i hrskava lepinja s chutnijem od pečenih rajčica i tofu sirom i pizzeta s junećim carpacciom, a zadržali su i posebno popularne tapase za koje kažu da su njihovim gostima najomiljeni zalogaj uz čašu vina ili koktele.
Desertna karta bogatija je za hrskavo-kremasti Mille-feuille sa slastičarskom kremom i kremom od pistacija te sezonskim bobičastim voćem. Drugi adut je i Mon cheri kolač s višnjama maraskama kuhanima u rakiji, s bazom od keksa s malinama i bijelom čokoladom. Raskošna čokoladna tortica je sjajna za dijeljenje jer je riječ o moćnom kolaču od čokoladnog biskvita punjenog mousseom od čokolade i karamelom na kojem se nalazi sloj ganacha od tamne čokolade. Kako ne bi bio pretežak, poslužuju ga na soku od agruma uz dodatak komadića limuna.
I dalje su u ponudi Canopy Central Bara amarena i badem cold brew kave, lješnjak latte macchiato i popularna Dalgona. Uz signature Canopy koktele, od kojih posebno izdvajaju Bajadera Martini i Penkalu, craft piva i odličnu vinsku kartu, novi sezonski jelovnik ReUnion restorana sjajan je razlog da posjetite eklektični Canopy bar i uživate na urbanoj ljetnoj terasi uz barske zalogaje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....