ISPROBALI SMO

Pula je dobila svoje prvo mjesto za brunch! Cijene se kreću od 5 do 13 eura, a naš favorit su kušini s voćem

Gagliardo by Boccaporta u središtu Pule uspio se nametnuti street food konceptom na istarski način, a sada nudi i brunch

U samom srcu Pule, odmah kraj poznatih Zlatnih vrata nalazi se Gagliardo by Boccaporta, istarski street food, koji je pravo je osvježenje za gastronomsku scenu grada, koji godišnje posjeti gotovo pola milijuna turista. O Gagliardovoj priči koja na moderan način donosi istarska jela u centru grada već smo pisali, a ovoga puta imali smo priliku kušati brunch koji su nedavno stavili u redovnu ponudu. Osunčana terasa počela se puniti već pola sata nakon otvaranja lokala.

image
Privatni album
image
Privatni album

Brunch se u Gagliardu poslužuje svaki dan od 8 do 12 sati (nedjeljom ne rade), i trenutno je to jedino mjesto u centru Pule koje nudi bilo kakvu vrstu doručka, a posebice bruncha. Turistička destinacija poput Pule svakako kasni s time, jer ni turisti ni lokalci nemaju mjesto gdje mogu doći i konkretno pojesti sve popularniji brunch. Ponuda je vrlo jednostavna, ali nude ponešto za svakoga.

image
Privatni album
image
Privatni album

Osim klasične fritaje u koju možete birati hoćete li dodati povrće, pršut, pancetu ili sir, u ponudi imaju i istarsku fritaju - nadjevenu tartufima, pršutom i rukolom. Osim za dosta jednostavne fritaje, možete se odlučiti i za vrlo zasitna jaja Benedikt, ali u tri varijante - klasična varijanta sa šunkom, istarska varijanta s ombolom, ili riblja varijanta s lososom i avokadom.

image
Privatni album
image
Privatni album

Osim engleskih muffina (peciva) koje nabavljaju od Boogie Laba, moramo priznati da su jaja bila odlično poširana, a hollandaise umak bez greške - kremast, bogat i nježnog okusa.

image
Privatni album
image
Privatni album

Osim jaja u ponudi imaju i mini buffet "Svega pomalo", ali i sendviče od domaćeg kruha u raznim kombinacijama, kao i quiche koji nude i u vegetarijanskoj verziji. Ipak, ovog puta je ono čemu smo se najviše radovali bio slatki dio ponude.

Uz kroasan i vafle nude i malo zdraviju opciju slatkiša - chia puding na bazi biljnog mlijeka i meda. Mi smo se ipak odlučili za kušine - prženi domaći kruh preliven javorovim sirupom i poslužen uz svježe voće. Toliko mekani, a ipak izvana hrskavi, s ljepljivim sirupom i slatkim voćem te svježom mentom, doista su nam se svidjeli.

image
Privatni album

Razgovarali smo s mladim vlasnikom restorana koji nam je otkrio zašto je uveo brunch, ali i objasnio problem praznog grada: "Svatko od nas mora imati što bolju kvalitetu i truditi se biti što inovativniji i što zanimljiviji na tržištu. Puli već godinama nedostaje mjesto za pojesti brunch u gradu, a s obzirom na to da su gosti tražili, to sam i omogućio. Tužno je što nema ničega u gradu, jer možeš ti i dati besplatan parking, ali ako oni nemaju razloga da dođu nema smisla.

Ja sam stvarno svaki put sretan kad se nešto otvori jer to znači da će to privući ljude da ponovno idu u grad. Ali i mi ugostitelji se moramo udružiti, a ne raditi svatko za sebe, već uskladiti cijene i nuditi drugačiju ponudu. Zato se trudimo mi u Gagliardu i kada je prazan grad i nema događanja, ponuditi vinske večeri i svirke uživo, ali i mijenjati meni i ponudu", objasnio je Gianluca Draguzet i najavio promjene u ljetnom meniju koje su rezultat promjena na tržištu, ali i potražnje gostiju u restoranu.

Gagliardo by Boccaporta

Adresa: Trg Portarata 2, Pula

Radno vrijeme: od ponedjeljka do srijede od 8 do 22, a od četvrtka do subote od 8 do ponoć, nedjeljom su zatvoreni

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2024 11:19