JESTIVI POKLON

Žlice za toplu čokoladu

 Berislava Picek / CROPIX
Recept Nastasje Chiare Petrić

100 g tamne čokolade
1 žličica cejlonskog cimeta
1 žličica naranče u prahu
1 red bijele čokolade
prstohvat soli
ukrasi po želji

Zagreb, 291117.
Jestivi darovi za Bozic prema ideji Nastasje Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Tamnu čokoladu otopite na pari te stavite sa strane oko pet minuta da se tako otopljena malo ohladi i stisne. Zatim žlicama zagrabite čokoladu i posložite ih na tanjur prekriven prozirnom folijom. Ostavite 15 minuta da se čokolada stisne u hladnjaku te ih izvadite, ukrasite otopljenom bijelom čokoladom, posipajte začinima u prahu i ukrasnim mrvicama po želji. Tako pripremljene čokoladne žlice potrebno je samo otopiti u dobro zagrijanom mlijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 17:24