ZAMIJESI TIJESTO

Zlatko Puntijar otkrio nam je recept za štruklje sa sirom kakvi su se pripremali nekada

 Marko Miscevic/Cropix
Napravite tijesto, razvucite ga pa ga punite nešto drugačijim, aromatičnim nadjevom od sira...

Za tijesto će vam trebati:

250 g glatkog brašna
250 g oštrog brašna
1 jaje
0, 5 dl ulja
3 dcl vode
sol

Nadjev:

750 g svježeg sira
2 jaja
peršinov list
kopar
mažuran
sol, papar
đumbir
100 g maslaca

Priprema:

Zamijesiti tijesto i pustiti da miruje pola sata. Svježi sir pomješati s jajima, dodati nasjeckanog peršinovog lista, kopar, mažuran, đumbir, maslac i sol, papar pa sve dobro izmiješati. Potom prostrti tijesto lijepo i tanko i napuniti ga smjesom. Po veličini tijesta rasporediti ga tanko i izvaljati ga u gibanicu. Potom narezati na tri do četiri prsta velike komade, staviti u vrelu vodu i dobro skuhati. Poslužiti na tanjur i posipati ribanim sirom ili krušnim mrvicama pa preliti vrućim maslacem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. listopad 2024 07:45