Za tijesto će vam trebati:
250 g glatkog brašna
250 g oštrog brašna
1 jaje
0, 5 dl ulja
3 dcl vode
sol
Nadjev:
750 g svježeg sira
2 jaja
peršinov list
kopar
mažuran
sol, papar
đumbir
100 g maslaca
Priprema:
Zamijesiti tijesto i pustiti da miruje pola sata. Svježi sir pomješati s jajima, dodati nasjeckanog peršinovog lista, kopar, mažuran, đumbir, maslac i sol, papar pa sve dobro izmiješati. Potom prostrti tijesto lijepo i tanko i napuniti ga smjesom. Po veličini tijesta rasporediti ga tanko i izvaljati ga u gibanicu. Potom narezati na tri do četiri prsta velike komade, staviti u vrelu vodu i dobro skuhati. Poslužiti na tanjur i posipati ribanim sirom ili krušnim mrvicama pa preliti vrućim maslacem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....