RUČAK NA ŽLICU

Zimski gulaš sa svinjetinom i kiselim kupusom dobra je ideja za ručak za dva dana

 Arkadiusz Fajer "arfo"/
Odmah napravite duplu dozu i u ovom bogatom jelu na žlicu uživajte čak dva dana

Trebat će vam:

50 g slanine

1 luk

1 paprika

2 režnja češnjaka

400 g svinjetine

3 žličice crvene paprike

2 lovorova lista

150 g kiselog kupusa

Temeljac

Sol i papar

Priprema:

U većoj posudi zagrijte ulje i najprije sa svih strana dobro zapecite meso koje ste nasjeckali na kockice. Izvadite ga iz posude pa na istoj masnoći najprije zapecite komadiće slanine, a zatim dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte. Nakon pet minuta dodajte i sjeckanu papriku i češnjak. Pirjajte oko tri minute, dodajte slatku mljevenu papriku, lovorov list, sol i papar i vratite meso. Dodajte i kiseli kupus pa prelijte temeljcem i pustite da se krčka oko sat vremena. Povremeno provjerite i dodajte još tekućine ako je potrebno. Dodatno začinite prema potrebi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. listopad 2024 03:43