Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g brokule
- 1 šalica graška
- 2-4 jaja (ovisno o broju ukućana)
- sol l papar
- prstohvat muškatnog oraščića
- bosiljak
- maslinovo ulje
- 1-2 šnite kruha
Priprema
1. korak
Na maslinovo ulje stavite sjeckani mladi luk, bijeli i zeleni dio, vrlo kratko popecite pa dodajte grašak i na kolutiće narezani donji, tvrđi dio brokule. Ulijte oko litru do litru i pol vode ili temeljca pa kuhajte dok povrće ne omekša. Dodajte bosiljak i cvjetove brokule kojima će trebati tek koja minuta da budu kuhani. Juhu izradite štapnim mikserom ili u blenderu do gustoće koju želite. Ako vam je pregusta dodajte još malo vode ili vrhnja i ostavite na laganoj vatri još koju minutu.
2. korak
Juhu začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Jaje stavite u kipuću vodu koju ste posolili i dodali oko žlicu octa pa ga kuhajte oko 3 minute. Juhu poslužite s poširanim jajetom i pečenim kockicama kruha.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....