Zelena juha s poširanim jajetom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g brokule
  • 1 šalica graška
  • 2-4 jaja (ovisno o broju ukućana)
  • sol l papar
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • bosiljak
  • maslinovo ulje
  • 1-2 šnite kruha

Priprema

1. korak

Na maslinovo ulje stavite sjeckani mladi luk, bijeli i zeleni dio, vrlo kratko popecite pa dodajte grašak i na kolutiće narezani donji, tvrđi dio brokule. Ulijte oko litru do litru i pol vode ili temeljca pa kuhajte dok povrće ne omekša. Dodajte bosiljak i cvjetove brokule kojima će trebati tek koja minuta da budu kuhani. Juhu izradite štapnim mikserom ili u blenderu do gustoće koju želite. Ako vam je pregusta dodajte još malo vode ili vrhnja i ostavite na laganoj vatri još koju minutu.

2. korak

Juhu začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Jaje stavite u kipuću vodu koju ste posolili i dodali oko žlicu octa pa ga kuhajte oko 3 minute. Juhu poslužite s poširanim jajetom i pečenim kockicama kruha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2024 11:45