Zaboravljene jabuke mogu se jesti i ljeti. Iako, vremenski uvjeti odgovaraju više jeseni, već smo debelo zagazili u ljeto. Predlažemo da ispečete zdrav i sočan kolač koji vam može utažiti glad u večernjim satima ili razveseliti ekipu na poslu. Ovdje smo maksimalno srezali masnoće pa cijeli kolač ima samo 3 žlice ulja. Osim toga, malo smo se poigrali i sa sjemenkama lana koje su dobre za probavu.
Trebat će vam:
- 150 g brašna
- 2 žlice lanenih posija
- 2 žličice praška za pecivo
- 80 g smeđeg šećera
- prstohvat cimeta
- prstohvat klinčića
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 180 g čvrstog jogurta
- 1 žlica meda
- 3 žlice ulja
- 2 manje jabuke
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Obložite kalup promjera 20 cm papirom za pečenje i ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, lanene posije, prašak za pecivo, smeđi šećer, cimet, klinčić i sol. U drugoj pomiješajte sve tekuće sastojke: jaje, jogurt, med i ulje. Ogulite jabuke i očistite ih, a zatim u blenderu jednu pretvorite u kašicu pa je dodajte u tekuće sastojke.
Drugu jabuku narežite na kockice i ostavite je sa strane. Sjedinite suhe i tekuće sastojke, a na kraju umiješajte i kockice jabuke. Prelijte smjesu u kalup i pecite otprilike 45 min.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....