Trebat će vam:
400 g purećih prsa
3 režnja češnjaka
1 manji komad đumbira
50 ml soja sosa
1 žličica meda
1 žličica gustina
2 žlice vode
1 žličica sezamova ulja prema želji
1 žlica sezama
2 mlada luka, svježe povrće prema želji
Rezanci
Sol i papar prema potrebi
Priprema:
Puretinu najprije narežite na komadiće, posolite i na tavi dobro zapecite sa svih strana. Dodajte joj usitnjeni đumbir, a zatim i češnjak, i pirjajte oko 2 minute. Dodajte i sezam. U posebnoj posudi pomiješajte soja sos, vodu, med, gustin i sezamovo ulje. Mješavinu dodajte puretini i sve dobro promiješajte. Kuhajte dok ne dobijete gusti umak. Rezance skuhajte zasebno i nasjeckajte mladi luk i svježe povrće prema želji. Kombinaciji možete dodati trakice mrkve ili brzo ukiseljeni luk. U zdjelicu stavite rezance, dodajte puretinu i dodatke.