Trebat će vam:
4 brancina (količinu ribe prilagodite broju ukućana) 500 g cherry rajčica ružmarin peršin limun češnjak sol bijelo vino svježi bosiljak i timijan |
Priprema:
Očišćenu ribu posolite te je zarežite na dva mjesta po sredini. Limun izrežite na tanje ploške, češnjak ostavite u cijelim, oguljenim režnjevima, a peršinov list nemojte sjeckati. U svaku ribu stavite grančicu peršina, tanku plošku limuna te cijeli češnjak. U mjesta koja ste zarezali stavite po grančicu ružmarina. Na komad aluminijske folije stavite komad papira za pečenje i na njega položite ribu. Stavite oko ribe rajčicu, pospite začinima, pokapajte sve maslinovim uljem, a ribu i s malo bijelog vina. Zamotajte ribu i zavrnite krajeve kao bombon da sokovi ne cure van. Položite riblje zamotuljke u posudu za pečenje i pecite oko 20 do 30 minuta na 180 stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....