ZA PRSTE POLIZAT

Zapečena sarma - stari klasik u novom ruhu koji ćete obožavati

Savršena je za obiteljske ručkove, blagdanska okupljanja ili kada želite impresionirati goste

Trebat će vam:
1 glavica kiselog kupusa (12 - 15 listova za motanje)
500 g mljevene svinjetine
300 g mljevene junetine
100 g riže
1 glavica luka, sitno nasjeckana
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 jaje
1 žličica slatke crvene paprike
sol i papar prema ukusu
3 žlice ulja
1 žlica brašna
1 žlica koncentrata rajčice
700 ml jušnog temeljca ili vode s povrtnom kockom

Priprema:
U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, rižu, luk, češnjak, jaje, papriku, sol i papar. Listovima kiselog kupusa uklonite zadebljanja, napunite ih nadjevom i zarolajte. Na dno posude stavite nasjeckani kupus, složite sarmice u slojevima, dodajte slaninu po želji i prelijte temeljcem da ih prekrije. Kuhajte na laganoj vatri 1,5 sati. Na ulju popržite brašno do zlatne boje, dodajte koncentrat rajčice i juhu iz sarme, miješajući dok ne dobijete gust umak. Sarmu prelijte umakom i pecite u pećnici na 200 °C oko 15 minuta. Poslužite uz kiselo vrhnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 06:22