Za meso će vam trebati:
500 g mljevenog purećeg mesa
1 žličica češnjaka u granulama
1 žličica senfa
maslinovo ulje
sol i papar
Za pecivo:
450 g bijelog glatkog brašna
250 ml toplog mlijeka
1 suhi kvasac
1 žlica šećera
2 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
2 žličice soli
40 g maslaca za tijesto
povrće po želji
umaci po želji
Priprema:
Najprije napravite tijesto za pecivo. Suhi kvasac pomiješajte s toplim mlijekom i žlicom šećera. Pustite da se stvori pjena pa ubacite smjesu s kvascem u brašno u koje ste najprije dodali vrhnje i umućena jaja (ostavite dio za premazivanje). Zamijesite tijesto, dodajte sol, a zatim dodajte i komadiće maslaca. Nastavite mijesiti i na kraju oblikujte u kuglu. Prebacite ga u zdjelu, prekrijte krpom ili prozirnom folijom i pustite da se diže na toplom. Nakon sat vremena tijesto izvadite na radnu površinu. Oblikujte loptice, prekrijte ih čistom krpom i pustite da se dižu barem još 30 minuta. Na dno pećnice stavite posudicu s vrućom vodom kako bi se pri pečenju stvarala para. Pecite najprije na 220 Celzijevih stupnjeva oko pet minuta, a zatim na 200 stupnjeva još 30 minuta ili dok peciva ne poprime lijepu, zlatnu boju. Dok se peciva peku, napravite burgere. Pomiješajte mljevenu puretinu, češnjak u granulama, senf, sol i papar pa oblikujte pljeskavice. Pecite ih na vrućoj grill tavi. U peciva stavite pljeskavice, dodajte umake i povrće i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....