MALO DRUGAČIJI RUČAK

Zamijesite tijesto za jednostavna, mekana peciva pa napravite sočne pureće burgere

 Deposit Photos/
Zašto ovih dana za ručak ne biste napravili sočne pureće burgere? Pripremite sastojke, zamijesite tijesto i sastavite sendvič

Za meso će vam trebati:

500 g mljevenog purećeg mesa

1 žličica češnjaka u granulama

1 žličica senfa

maslinovo ulje

sol i papar

Za pecivo:

450 g bijelog glatkog brašna

250 ml toplog mlijeka

1 suhi kvasac

1 žlica šećera

2 jaja

2 žlice kiselog vrhnja

2 žličice soli

40 g maslaca za tijesto

povrće po želji

umaci po želji

Priprema:

Najprije napravite tijesto za pecivo. Suhi kvasac pomiješajte s toplim mlijekom i žlicom šećera. Pustite da se stvori pjena pa ubacite smjesu s kvascem u brašno u koje ste najprije dodali vrhnje i umućena jaja (ostavite dio za premazivanje). Zamijesite tijesto, dodajte sol, a zatim dodajte i komadiće maslaca. Nastavite mijesiti i na kraju oblikujte u kuglu. Prebacite ga u zdjelu, prekrijte krpom ili prozirnom folijom i pustite da se diže na toplom. Nakon sat vremena tijesto izvadite na radnu površinu. Oblikujte loptice, prekrijte ih čistom krpom i pustite da se dižu barem još 30 minuta. Na dno pećnice stavite posudicu s vrućom vodom kako bi se pri pečenju stvarala para. Pecite najprije na 220 Celzijevih stupnjeva oko pet minuta, a zatim na 200 stupnjeva još 30 minuta ili dok peciva ne poprime lijepu, zlatnu boju. Dok se peciva peku, napravite burgere. Pomiješajte mljevenu puretinu, češnjak u granulama, senf, sol i papar pa oblikujte pljeskavice. Pecite ih na vrućoj grill tavi. U peciva stavite pljeskavice, dodajte umake i povrće i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 13:09