Zagorski se puran uvelike razlikuje od tovljenog, a u našem restoranu pripremamo samo one iz provjerenog izvora - rekao nam je chef kuhinje zagrebačkog restorana Okrugljak Zoran Lugarić koji ga je odmah počeo pripremati. Jednog su odlučili peći cijelog, a batak i zabatak drugog završili su, naravno, na mlincima, potom su nastale fine, mekane i sočne rolade od bijelog mesa, a svidjela nam se i ideja što napraviti s ostatkom pečenke: poslužiti je kao salatu na ukiseljenim vrganjima i tikvi.
PRAVA GOZBA
ZAGORSKI PURAN: Četiri recepta restorana Okrugljak koja vrište jesen!
Nekad iznimno cijenjen na britanskom i bečkom dvoru, gotovo je pao u zaborav. Danas ima zaštićeno zemljopisno porijeklo, a njegovo je kvalitetno meso sve više prisutno u domaćim tanjurima najvećih šmekera.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....