![36182033](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/10/k_36182033_640.jpg)
Zagorski se puran uvelike razlikuje od tovljenog, a u našem restoranu pripremamo samo one iz provjerenog izvora - rekao nam je chef kuhinje zagrebačkog restorana Okrugljak Zoran Lugarić koji ga je odmah počeo pripremati. Jednog su odlučili peći cijelog, a batak i zabatak drugog završili su, naravno, na mlincima, potom su nastale fine, mekane i sočne rolade od bijelog mesa, a svidjela nam se i ideja što napraviti s ostatkom pečenke: poslužiti je kao salatu na ukiseljenim vrganjima i tikvi.
Confitirani pureći batak s kremom od buče
![Zagreb, 250917.
Restoran Okrugljak i njihova ekipa pripremili su jela od zagorskog purana; salata s puricom; pecena purica s povrcem; rolada od purice s bundevom i peceni pureci batak s zabatkom s gljivama.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/10/4/14/zagorski_puran_okrugljak5-250917 (1).jpg)
Confitirani pureći batak s kremom od buče.
Pečena zagorska purica
![Zagreb, 250917.
Restoran Okrugljak i njihova ekipa pripremili su jela od zagorskog purana; salata s puricom; pecena purica s povrcem; rolada od purice s bundevom i peceni pureci batak s zabatkom s gljivama.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/10/4/15/zagorski_puran_okrugljak3-250917 (1).jpeg)
Pečena purica s povrćem.
Punjena pureća prsa s umakom od kestena
![Zagreb, 250917.
Restoran Okrugljak i njihova ekipa pripremili su jela od zagorskog purana; salata s puricom; pecena purica s povrcem; rolada od purice s bundevom i peceni pureci batak s zabatkom s gljivama.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/10/4/15/zagorski_puran_okrugljak1-250917.jpg)
Punjena pureća prsa u umaku od kestena.
Jesenska salata od mariniranih purećih prsa s bučom i vrganjima
![Zagreb, 250917.
Restoran Okrugljak i njihova ekipa pripremili su jela od zagorskog purana; salata s puricom; pecena purica s povrcem; rolada od purice s bundevom i peceni pureci batak s zabatkom s gljivama.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/10/4/15/zagorski_puran_okrugljak2-250917.jpg)
Jesenska salata od mariniranih purećih prsa s bučom i vrganjima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....