Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 15 dag suhog mesa
- 10 dag špeka
- 10 dag gljiva
- 1 glavica luka
- 1 mrkva
- 1 režanj češnjaka
- 3 krumpira
- 1 čajna žlica koncentrata rajčice
- 1,5 dl bijelog suhog vina
- 1 paprika, narezana na kockice
- 1 brašna
- 1 dl milerama
- 1/2 čajne žlice suhe mljevene slatke paprike
- 1 jušna žlica sitno sjeckanog lista peršina
Priprema
1. korak
Sitno sjeckani luk propirjajte na ulju. Kad omekša, dodajte narezani špek. Nakon minutu-dvije dodajte papriku, kockice mrkve i na ploškice narezane gljive.
2. korak
Pirjajte desetak minuta, a zatim umiješajte koncentrat rajčice, dodajte na kockice narezani krumpir, komad suhog mesa (prethodno opranog) i sve podlijte vinom i litrom vode (ili temeljcem ako ga imate). Posolite i popaprite.
3. korak
Kuhajte dok sastojci ne omekšaju. U zasebnoj zdjeli zagrijte žlicu-dvije ulja i dodajte brašno brzo miješajući, a zatim maknite s vatre, umiješajte papriku i sve zajedno dodajte u juhu.
4. korak
Pred kraj kuhanja u juhu dodajte sitno sjeckani češnjak i mileram. Prije posluživanja posuti peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....