Zagorska juha

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 15 dag suhog mesa
  • 10 dag špeka
  • 10 dag gljiva
  • 1 glavica luka
  • 1 mrkva
  • 1 režanj češnjaka
  • 3 krumpira
  • 1 čajna žlica koncentrata rajčice
  • 1,5 dl bijelog suhog vina
  • 1 paprika, narezana na kockice
  • 1 brašna
  • 1 dl milerama
  • 1/2 čajne žlice suhe mljevene slatke paprike
  • 1 jušna žlica sitno sjeckanog lista peršina

Priprema

1. korak

Sitno sjeckani luk propirjajte na ulju. Kad omekša, dodajte narezani špek. Nakon minutu-dvije dodajte papriku, kockice mrkve i na ploškice narezane gljive.

2. korak

Pirjajte desetak minuta, a zatim umiješajte koncentrat rajčice, dodajte na kockice narezani krumpir, komad suhog mesa (prethodno opranog) i sve podlijte vinom i litrom vode (ili temeljcem ako ga imate). Posolite i popaprite.

3. korak

Kuhajte dok sastojci ne omekšaju. U zasebnoj zdjeli zagrijte žlicu-dvije ulja i dodajte brašno brzo miješajući, a zatim maknite s vatre, umiješajte papriku i sve zajedno dodajte u juhu.

4. korak

Pred kraj kuhanja u juhu dodajte sitno sjeckani češnjak i mileram. Prije posluživanja posuti peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 02:07