Trebat će vam:
4 žlice maslinova ulja
1 srednja glavica luka
1 crvena paprika
400 g pelata
2-3 češnja češnjaka
1 žličica šećera
1 žličica timijana
1 žličica origana
sol i crni papar prema ukusu
pola šalice vode prema potrebi
1 žuta tikvica
1 tikvica
1 duguljasti patlidžan
2-3 rajčice
2 krumpira
2 grančice timijana prema želji
četvrt žličice origana
sol i crni papar prema ukusu
Priprema:
Zagrijte tavu od lijevanog željeza na laganoj vatri. Dodajte maslinovo ulje i usitnjeni češnjak, a zatim luk i papriku nasjeckanu na kockice. Dodajte pelate. Kuhajte 3-5 minuta, zatim dodajte šećer, timijan i origano. Pomiješajte sve sastojke i nježno zdrobite rajčice drvenom kuhačom, gnječilicom za krumpir ili ih grubo izmiksajte štapnim mikserom. Ostavite da kuha oko 15 minuta i prema potrebi dodajte pola šalice vode, a zatim začinite solju i paprom. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Narežite tikvice, patlidžane, krumpir i rajčicu na jednake tanke ploške i ostavite ih sa strane. Kako biste olakšali stvari, složite ploške povrća u ruke, a zatim ih kružno rasporedite u tavu dok je ne popunite. Začinite velikim prstohvatom origana, soli i crnog papra na vrhu. Pokrijte i pecite 45 minuta ili dok povrće ne omekša, a umak lagano ne počne mjehuriti na rubovima. Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi 5 minuta, a zatim poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....