Trebat će vam:
3 šake svježeg kelja
2 režnja češnjaka
3-4 žlice ribanog parmezana
1 kg krumpira
100 g slanine
250 ml slatkog vrhnja
2 jaja
prstohvat muškatnog oraščića
maslinovo ulje
sol i papar
začinsko bilje po želji
Priprema:
Na maslinovo ulje najprije bacite dva cijela režnja češnjaka. Pustite da poprime boju pa ih maknite. Na isto ulje stavite oprani i osušeni pa na komadiće nasjeckani kelj. Pustite da povene, a zatim maknite s vatre. Krumpir narežite na tanke kriške. Slaninu nasjeckajte na sitne komadiće. U većoj posudi pomiješajte slatko vrhnje, sir, jaja i povenuli kelj, začinite soli i paprom, muškatnim oraščićem i začinskim biljem po želji. U posudu koja može u pećnicu najprije posložite kriške krumpira, zatim ga prelijte smjesom od slatkog vrhnja, a po vrhu pospite slaninu. Ubacite u pećnicu i pecite 40 minuta do sat vremena. Pustite da se malo ohladi i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....