BRZO, A SLASNO

Za ovaj brzi grah trebat će vam svega nekoliko sastojaka i 30 minuta za pečenje

 Bhofack2
Prije pečenja, grah možete posipati sirom, a poslužiti ga možete uz zdjelu sezonske salate i domaći kruh

Trebat će vam:

1 luk
2 režnja češnjaka
2 konzerve graha
50 g slanine
2 mrkve
1 manji komad celera
1 paprika
3 žlice pelata
1 žličica čilija
Sol, papar

Priprema:

Na tavi najprije pirjajte luk, kada omekša dodajte mu češnjak, a zatim dodajte i slaninu nasjeckanu na kockice. Pirjajte dok slanina ne otpusti masnoću. Dodajte sitno sjeckanu mrkvu i celer, pirjajte pet minuta pa dodajte i sjeckanu papriku. Na kraju dodajte pelate i kuhajte dok povrće malo ne omekša. Po potrebi dodajte vode ili temeljca. Grah iz konzerve operite i dodajte ga ostatku sastojaka zadnjih pet minuta. Sve dobro začinite čilijem, soli i paprom. Ubacite u pećnicu i pecite 20 minuta do pola sata na 200 stupnjeva. Po želji prije pečenja možete posipati i sirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 10:11