Trebat će vam:
1 luk
2 režnja češnjaka
2 konzerve graha
50 g slanine
2 mrkve
1 manji komad celera
1 paprika
3 žlice pelata
1 žličica čilija
Sol, papar
Priprema:
Na tavi najprije pirjajte luk, kada omekša dodajte mu češnjak, a zatim dodajte i slaninu nasjeckanu na kockice. Pirjajte dok slanina ne otpusti masnoću. Dodajte sitno sjeckanu mrkvu i celer, pirjajte pet minuta pa dodajte i sjeckanu papriku. Na kraju dodajte pelate i kuhajte dok povrće malo ne omekša. Po potrebi dodajte vode ili temeljca. Grah iz konzerve operite i dodajte ga ostatku sastojaka zadnjih pet minuta. Sve dobro začinite čilijem, soli i paprom. Ubacite u pećnicu i pecite 20 minuta do pola sata na 200 stupnjeva. Po želji prije pečenja možete posipati i sirom.