NA GRILLU ILI TAVI

Za najsočnije svinjske ražnjiće trebat će vam pravi komadi mesa i dobra marinada

 Tatiana Volgutova/Getty Images/istockphoto
Kombinirajte svinjsku lopaticu i potrbušinu, napravite marinadu pa se bacite na pečenje

Trebat će vam:

250 g svinjske lopatice bez kostiju

250 g svinjske potrbušine

1 glavica češnjaka

240 ml umaka od soje

240 ml kečapa

60 ml soka od limuna

1 žličica sezamova ulja

1 žličica češnjaka u prahu

1 žličica pahuljica crvene paprike

1 prstohvat soli

četvrt žličice papra

50 g smeđeg šećera

Oštrim nožem narežite svinjetinu na komade dužine 2,5 cm i debljine 1 cm. Ostavite malo masnoće na mesu za okus i mekoću. U velikoj zdjeli pomiješajte narezane komade svinjetine sa sastojcima za marinadu: mljevenim češnjakom, soja umakom, kečapom, sokom od limuna, sezamovim uljem, češnjakom u prahu, pahuljicama crvene paprike, soli i paprom. Meso izmasirajte tako da dobro utrljate marinadu. Ostavite u hladnjaku preko noći. Zagrijte grill tavu ili namašćeni roštilj. Marinirane komade svinjetine nataknite na ražnjiće. U lončić prebacite marinadu i reducirajte je na srednje jakoj vatri. Dodajte smeđi šećer i dobro promiješajte. Maknite s vatre i ostavite sa strane. Svinjske ražnjiće stavite izravno na prethodno zagrijane rešetke roštilja ili u grill tavu i pecite sa svake strane po nekoliko minuta. Svako malo premažite ih dobivenim umakom. Kad su gotovi, rubovi će biti malo pougljeni, a sredina bi trebala biti mekana, sočna i pečena. Poslužite uz rižu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 08:42