Obaveznu tjednu porciju ribe zadovoljite brzopoteznim pečenjem omiljene bijele ribe ili pak lososa zamotanog sa začinima u papiru za pečenje! Minimalno truda potrebno je da se ovo divno jelo nađe na vašim tanjurima, a rezultat je meko i sočno meso ribe koje se vilicom razdvaja kao od šale. Uz ribu možete poslužiti klasičnu blitvu s krumpirom, kuhani krumpir ili čak palentu.
Riba u škartocu s limunom
4-5 fileta bijele ribe po želji ili lososa
4-5 režnja češnjaka
1-2 bio limuna
1 šaka kopra
maslinovo ulje
sol i papar
Ribu očistite ako je to potrebno i odvojite filete. Premažite ih maslinovim uljem, začinite soli i paprom. Stavite ih u papir za pečenje, pospite koprom i na svaki komad stavite kolutić limuna. Dodajte još malo maslinova ulja, ubacite u svaki paketić jedan režanj češnjaka, zamotajte i pecite na 180 Celzijevih stupnjeva 10-ak minuta. Poslužite uz kuhani krumpir.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....