Pohana piletina s limunom
Priprema: 30 minuta
Pečenje: 45 minuta
Porcija: 4
700 g piletine
200 g krušnih mrvica
1 bio limun
100 g brašna
3 jaja
sol
Meso narežite na manje komade. Limun operite pa ga naribajte i koricu pomiješajte s krušnim mrvicama i malo soli. U drugoj posudi umutite jaja, a u treću stavite brašno. Meso dobro posolite sa svih strana pa ga uvaljajte u brašno, zatim u jaja, a zatim u krušne mrvice i limunovu koricu. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez mesa. Pržite u dubokom ulju ili pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 30 minuta, ovisno o veličini i debljini komada mesa. Završavate li meso u pećnici, svaki komad poprskajte s malo maslinova ulja ili dodajte kockicu maslaca. Prije posluživanja meso poprskajte s još malo limunova soka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....