KLASIK

Za domaće fuže trebat će vam samo dva sastojka. Najbolji su uz umak od tartufa

 Berislava Picek/Cropix
Meri Vivoda, vlasnica restorana Old River, i njezin tim pripremili su jela od bijelog i crnog tartufa

Tijesto:

500 g brašna

3 jaja

Priprema:

Umijesiti čvrsto tijesto, zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku da odmori jedan sat. Tanko razvaljati tijesto, izrezati na kvadratiće, zatim spojiti dva suprotna kraja preko štapića pritisnuti da se dobro spoje. Kuhati nekoliko minuta u posoljenoj kipućoj vodi.

Umak od crnih tartufa uz fuže:

1 ½ šalica povrtnog temeljca

2 žlice maslaca

2 žlice brašna

sol i papar po želji

10 g naribanih svježih crnih tartufa

Priprema:

Napraviti umak na isti način kao za raviole. Na kraju dodati naribani crni tartuf.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 13:46