JEDNOSTAVNO PREDOBRO

Za dobar sladoled i top osvježenje ne trebaju vam ‘ludi‘ sastojci, ovaj recept je dokaz

 Vanesa Pandzic/Cropix
U novom broju Dobre hrane donosimo priču o Vaniji Ardiles Perić, koja je s nama podijelila i nekoliko odličnih recepata

Kada smo Vaniu Ardiles Perić, Čileanku hrvatskih korijena i ime iza brenda Rock Your Greens, nedavno posjetili u njezinoj zagrebačkoj kuhinji, otkrila nam je nekoliko recepata za jednostavne, a efektne ljetne slastice. Budući da Vania održava radionice na temu ramena i bruncha, a posebice voli i specijalizirana je za pripremu sirovih slastica, svi recepti koje je s nama podijelila ne podrazumijevaju paljenje pećnice, što znači, idealni su za duge, ljetne, sparne dane.

image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix

Recept za njezin sladoledni desert od jagode potražite ovdje, a u nastavku vam ostavljamo i recept za sladoled od borovnice i hibiskusa. Sve što će vam za pripremu trebati je smrznuto voće, čaj, kokosovo mlijeko, zaslađivač po želji (Vania koristi agavin sirup, ali dodati možete i javorov sirup ili čak med), malo narančine korice i prstohvat soli. Želite li desert podići na razinu više, razmislite i o tome da ga ukrasite jestivim cvijećem po želji. I ultimativno sezonsko osvježenje je spremno za čas!

Ostale recepte koje je Vania Ardiles Perić s nama podijelila potražite u novom broju Dobre hrane, koji trenutno možete pronaći na kioscima diljem zemlje.

image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix

Za sladoled vam treba:

• 300 g smrznutih borovnica
• 100 ml čaja od hibiskusa (napraviti ga što jačeg)
• 80 ml kokosova mlijeka (70% masnoće)
• 30 ml agavina sirupa
• 2 g narančine korice
• prstohvat soli

Za ukrašavanje:

• jestivo cvijeće (po želji)

Priprema:

Najprije skuhajte čaj od hibiskusa, bit će vam dovoljno 2 grama čaja na 100 ml prokuhane vode. Pustite da stoji pa procijedite kroz sitno sito. Zatim sve sastojke ubacite u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ulijte u kalupe za sladoled koje, po želji, možete obložiti jestivim cvijećem. Smrznite. Nakon što se stvrdnu, sladoledi su spremni za posluživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2024 04:04