Trebat će vam:
1 manji luk
2 režnja češnjaka
50 - 100 g slanine
300 g gljiva po želji
tjestenina
2 grančice timijana
svježi peršin
sol i papar
1 žlica maslaca
1 žlica ulja
malo aromatičnog ribanog sira
Priprema:
Na suhu tavu najprije dodajte na kockice nasjeckanu slaninu. Pustite da postane hrskava i pusti masnoću. Izvadite iz tave, a na tu istu masnoću dodajte maslac i ulje, ako je to potrebno. Pustite da se maslac otopi pa na to dodajte sitno sjeckani luk. Kada se zažuti, dodajte protisnuti češnjak. Na to bacite očišćene i nasjeckane gljive i pirjajte dok se ne opuste. Ubacite i timijan, začinite soli i paprom. U većem loncu zagrijte vodu i dobro je posolite. Kada zavrije stavite kuhati tjesteninu. Gljivama dodajte žlicu po žlicu vode u kojoj se kuhala tjestenina kako biste dobili ljepljivi umak. Kada je tjestenina skoro gotova, prebacite je u tavu s gljivama i dodajte još vode od kuhanja. Pospite sitno ribanim sirom, soli i paprom. Dobro promiješajte i na kraju pospite svježim, sitno sjeckanim peršinom.