Trebat će vam:
5 srednjih krumpira
170 g glatkog brašna
1 žumanjak
sol za tijesto
200 g šampinjona
2 žlice kiselog vrhnja
1 vezica vlasca
1 grančica timijana
100 ml bijelog vina
2 žličice senfa
sol i papar za nadjev
Priprema:
Krumpir skuhajte u ljusci, a zatim ga očistite i protisnite. Pustite da se ohladi pa ga pomiješajte s brašnom, soli i žumanjkom te zamijesite tijesto. Po potrebi dodajte još brašna, neka tijesto bude mekše. Oblikujte duguljasti valjak, a zatim ga režite na komadiće, njoke. Na dobro zagrijanu tavu dodajte maslinovo ulje. Dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte dok se ne zažuti. Dodajte gljive i pirjajte još tri minute, zatim dodajte vino i pustite da se krčka dok alkohol ne ispari. Ubacite i grančicu timijana. Zatim dodajte senf i sve dobro promiješajte. Kiselo vrhnje pomiješajte s malo tople vode ili temeljca. Dodajte gljivama i dobro promiješajte. Dodajte sitno sjeckani vlasac, začinite solju i paprom te maknite s vatre. Za to vrijeme u veći lonac stavite vodu, posolite je i pustite da zavrije. Kada se pojave mjehurići, ubacite njoke i kuhajte dok ne isplivaju na površinu, a zatim ih dodajte umaku od gljiva. Dobro pomiješajte i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....