Trebat će vam:
1 šalica ječma
1 luk
2 režnja češnjaka
1 poriluk
1 manji komad celera
1 korijen peršina
1 šaka smrznutog graška
1 žličica timijana
1 žlica maslaca
temeljac
sol i papar
Priprema:
Ječam stavite u vodu i pustite da stoji nekoliko sati ili preko noći. Na maslinovu ulju pirjajte sitno sjeckani luk, dodajte protisnuti češnjak, a zatim dodajte i sitno sjeckani poriluk, celer i korijen peršina. Pirjajte 5 minuta pa dodajte ječam. Začinite soli i paprom i dodajte malo temeljca, toliko da prekrije sastojke, kuhajte polagano uz neprestano miješanje. Dodajte timijan. Pred kraj kuhanja ubacite grašak. Na kraju umiješajte maslac. Po želji dodajte i ostatke pečenja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....