RUČAK S NOGU

Za brzi ručak usred tjedna napravite ova prejednostavna jaja sa šparogama iz pećnice

 Deposit Photo/
Osim luka, šparoga i vlasca, jajima možete dodati i druge namirnice po želji. Uvijek dobra ideja bit će komadići slanine

Trebat će vam:

6 jaja

1 manji luk

1 vezica šparoga

2 žlice maslaca

malo vlasca

sir po želji

sol i papar

Priprema:

Najprije u dubokoj, većoj tavi otopite maslac. Dodajte sitno sjeckani luk i pustite da postane proziran. Dodajte šparoge koje ste očistili i nasjeckali. Jaja umutite u posebnoj posudi, dodajte im sir po želji i ubacite sol, papar i vlasac. Jaja dodajte luku i šparogama te kuhajte na srednjoj vatri oko 2-3 minute. Za to vrijeme neka vam pećnica bude upaljena na 200 stupnjeva. Pospite jaja s još sira po želji i ubacite u pećnicu na 8-10 minuta. Izvadite iz pećnice, pustite da se kratko ohladi i poslužite uz tostirani kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 15:40