Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 15 minuta • Porcija: 2
Sastojci:
- 230 g tjestenine s jajima
- 175 ml pilećeg temeljca
- 3 žlice umaka od soje
- 2 žličice sezamova ulja
- pola žličice mljevene crvene paprike
- 1,5 žličica kukuruznog škroba
- 1 žlica vode
- 3 žlice biljnog ulja
- 3 velika režnja češnjaka
- 450 g svinjskog filea
- sol i svježe mljeveni papar
- 280 g gljiva prema izboru
- 2 glavice bok choya ili svežanj svježe blitve
Priprema:
Skuhajte rezance prema uputama na pakiranju, a zatim ih ocijedite i isperite pod hladnom vodom.
U posudi pomiješajte temeljac sa soja umakom, sezamovim uljem i mljevenom crvenom paprikom.
U maloj posudi pomiješajte kukuruzni škrob s vodom.
U velikoj tavi zagrijte dvije žlice biljnog ulja. Dodajte na ploškice narezan češnjak i pecite ga na umjerenoj vatri dok ne porumeni. Rupičastom žlicom prebacite češnjak na tanjur.
Svinjetinu posolite i popaprite. Dodajte svinjetinu u tavu i miješajući je pržite na umjereno jakoj vatri dok ne porumeni i ne bude pečena. Prebacite svinjetinu na tanjur s češnjakom. U istoj tavi zagrijte preostalu žlicu ulja. Dodajte gljive, začinite ih solju i paprom te kuhajte na umjerenoj vatri dok ne omekšaju. Dodajte bok choy narezan na trakice i pecite dok ne omekša. Dodajte rezance, umak od soje i kukuruzni škrob pa kuhajte na umjerenoj vatri, miješajući, dok se umak ne zgusne. Dodajte češnjak, svinjetinu i nakupljene sokove i kuhajte, miješajući, dok se svinjetina ne zagrije.
Prebacite u zdjelice i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....