![profimedia-0482405825](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/11/24/8/profimedia-0482405825.jpg)
Ni prerijetka, ni pregusta, baš onako kako treba. Da biste dobili najfiniji rezultat, pazite koju čokoladu upotrebljavate. Budući da je ovdje čokolada zaista glavna zvijezda, mora biti neka kvalitetna, koju i inače volite.
Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Broj osoba: 2
Sastojci:
150 g čokolade
200 ml mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
sol
cimet
![Zagreb, 171212.
Topli napici.
Vruca cokolada.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/1/3/8/vruca-cokolada.png)
Priprema:
Čokoladu sitno nasjeckajte (ili je usitnite u blenderu). Pomiješajte mlijeko i vrhnje pa ih kuhajte na srednje jakoj vatri. Čim mješavina provrije, prelijte je preko nasjeckane čokolade i promiješajte. Dodajte sol i cimet i poslužite odmah. Možete servirati sa šlagom.