Nakon što smo uživali u brojnim kolačima od jabuka naše suradnice Slavice Šagolj, među kojima su bile fine košarice od lisnatog tijesta s jabukama, torte od pirea od jabuka i cheesecakea s jabukama i pistacijom, vrijeme je da za početak godine malo stanemo na loptu i pripremimo tek kakvu grickalicu od jabuka, poput ovog hrskavog čipsa.
Ostavite recept za cimet rolice s jabukom i najsočniji biskvit s jabukama za posebne prilike, a pripremite dehidrator ili pećnicu, ovisno s čim raspolažete, oštar nož i Gala ili Fuji jabuke. Ova će grickalica osvojiti sve vaše ukućane, a ako spremite više komada, samo ih držite u dobro zatvorenoj kutiji kako ne bi prebrzo izgubili hrskavost.
A ŠTO KAŽETE NA SLANU VARIJANTU?
Ako ste ipak raspoloženi za slanu grickalicu, izvadite dehidrator i potražite koju zaboravljenu glavicu luka! Duga termička obrada ublažit će njegovu ljutinu tako da nećete imati problema s tipičnim mirisom luka, a do izražaja će doći slatkoća ovog povrća.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....