BRZO, A BAŠ DOBRO

Više nego dobar sendvič možete napraviti i bez mesa, ovog će se tražiti komad više

 Drong/Getty Images
Kombinaciju kremastog sira i špinata volimo u punjenoj tjestenini, a odlična je ideja i za nadjev u sendviču

Trebat će vam:

1 žlica biljnog ulja

2 - 3 režnja češnjaka

450 g svježeg špinata

125 g ricotta sira

45 g parmezana

korica 1/2 limuna

pola žličice sušenog bosiljka

1 žličica sušenog origana

4 kriške kruha po želji

maslac sobne temperature

Priprema:

U zdjeli pomiješajte ricottu, parmezan, koricu limuna, bosiljak i origano pa stavite sa strane. Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri. Kad se tava zagrije, dodajte ulje i usitnjeni češnjak. Pirjajte češnjak uz stalno miješanje dok ne zamiriši pa dodajte špinat. Kuhajte dok špinat ne uvene, a potom ga izvadite u zdjelu. Maslacem premažite jednu stranu svakog od 4 komada kruha. Stavite kruh s maslacem prema dolje u istu tavu koju ste koristili za špinat. Pola smjese od sira rasporedite po kruhu. Položite pola špinata na vrh ricotte. Poklopite drugim komadom kruha, s maslacem prema gore. Pecite dok kruh ne porumeni, 2 - 3 minute. Okrenite sendvič i pecite još 2 - 3 minute dok kruh ne postane zlatan i sir se ne otopi. Ponovite s drugim sendvičem. Prepolovite i poslužite toplo ili hladno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 06:59